dimecres, 6 de febrer de 2013

Festa de la Calçotada 2013


Com cada any, des de fa 32 anys, a finals de gener, Valls dóna el tret de sortida a la celebració gastronòmica més emblemàtica de la comarca. La ciutat s’omple de gent curiosa i amb ganes de participar. Ben d’hora, abans que s’hagin posat els carrers, comencen les preparacions d’aquesta gran festa. Sempre  mirant  el cel i esperant que el temps sigui clement. Aquest 27 de gener, el vent va parar de bufar, i es va poder disfrutar plenament. 

 



 
Un any més, vàrem tornar a participar-hi. Amb l’Associació Fet a l’Alt Camp, amb els productes de la comarca. Ens van situar a la plaça del Pati, molt encertadament. I des d’allà vàrem ser testimonis de la riuada de gent que va venir. Quin bon humor i quines ganes de sortir de casa! El més sorprenent van ser la gran quantitat de japonesos entusiasmats, amb ganes de tastar una menja tant diferent a la seva. N’hi havia que volien emportar-se la salsa al Japó, la Mireia va haver d’explicar que necessitava nevera, que millor no fer-li fer un viatge tant llarg. 




La salsa creava expectació, n’ havíem fet molta per tastar, o això ens semblava, però en menys d’una hora i mitja ja s’havia acabat, i cada cop que obríem una terrina es formava una aglomeració al davant.
De tant en tant, senties que la Mireia deia: Ep, mestressa, que no ha esmorzat!
Que a vegades les persones ens passem de la línia, i si hi ha alguna cosa per menjar i a més, és gratuïta, n’hi ha que es passen, que ni tant sols et donen les gràcies. Per sort,  així no és la majoria, només una minoria. 





El fet de fer una petita fira de presentació de productes de la comarca, i de poder-nos posar tots junts, ens pot ajudar a donar a conèixer productes, i els productors podem parlar de tu a tu, explicant el què elaboren i com ho elaboren. Una manera de posar valor als productes que tens més pròxims.