divendres, 3 d’agost de 2012

Per què anem al Firagost?

L'últim dia de juliol i el primer d'agost a Valls, han cel·lebrat el Firagost. Festa i fira del camp català.
Nosaltres fa 5 anys que hi participem, és de les poques que anem.
L'últim dia a la tarda, les noies de la fira, altrament dites hostesses, passen parada per parada, una enquesta sobre la fira. A part de valorar els serveis, lavabos o accessos, et pregunten per què vens al Firagost.
I quina pregunta!
Cada any passem calor, moltíssima calor, fem més hores que un rellotge, la música de megafonia sempre és la mateixa, però per què hi anem? Aquesta fira ens queda prou a prop per participar-hi tranquil·lament. Sempre ens ha semblat un bon aparador per fer-nos conèixer, per presentar noves melmelades, i per deixar-les tastar totes. Però per què?
Vivim en una comarca majoritàriament agrícola, la matèria primera és de gran qualitat, es fan productes elaborats interessants, pròxims, però no els coneixem. Som una comarca que cadascú va a la seva, la consciència col·lectiva no existeix com a comarca. Hi ha una capital, uns pobles, que no s'interrelacionen entre ells. Què ens passa?
La culpa sempre és de l'altre. No, tots tenim una mica de culpa. Ens hauríem d'escoltar una mica més, i estar oberts a noves propostes i noves idees. De gent que té ganes de fer coses n'hi hai de fer-les ben fetes també, més del què ens pensem.
El Firagost és un gran aparador del camp català, però s'hauria de tenir més en conte els productes de la comarca. Només és un punt de vista, i nosaltres no som ningú per donar lliçons. Però aniria molt bé endreçar les distribucions, i podria no ser tant important l'extenció de la fira, com la qualitat. 
I la pregunta encara només l'hem mig respost.
Ens agrada participar, veus vells amics, conèixer gent nova, tastes nous productes, etc. Només pel tracte amb la gent ja val la pena.

Aquest any vàrem proposar que ens vinguéssiu a explicar la vostra relació amb les melmelades, estem molt contentes, van participar força gent, els resultats els podreu anar veient a l'apartat de Jo i les melmelades.

Aquest és un vídeo del Firagost de l'any passat, l'hem recuperat, a veure què us sembla!


1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb el vostre comentari. Potser caldria rejovenir-la almenys una mica. Nosaltres, que en som visitant assidus, ho veiem cada any igual. Sembla que estiguem veient "El dia de la marmota". L'immobilisme també passa factura.
    Nani

    ResponElimina