RECONEIXEMENTS




Els fruits saborosos, millor post sobre la Firagost 2012


La Mireia i la Bet són dues dones emprenedores i 2.0. Viuen a Vila-rodona gestionen la societat Els Fruits Saborosos, que es dedica a la confecció de melmelades, i també treballen molt amb les eines 2.0. Enguany, també van participar a la Firagost i ho van fer donant a conèixer les seves melmelades i a la vegada convocant un concurs curiós entre els seus clients, que van participar en la gravació d'un vídeo sobre l'ús de les melmelades.
De tot plegat en parlen al seu bloc http://fruitssaborosos.blogspot.com.es/2012/08/per-que-anem-al-firagost.html on també asseguren que la fira ha d'innovar i sumar esforços entre tots.

El post fet per la Bet i la Mireia, valorant especialment l'aposta per les noves tecnologies que van fer en la seva darrera participació de la Firagost, ha fet que el jurat hagi decidit premiar el seu bloc amb un lot de productes aportat per la Cooperativa Agrícola de Valls.







Premi a la Normalització Lingüística en l'àmbit socioeconòmic a l'Alt Camp 2012

Aquest dissabte dia 26 de maig de 2012, ens van lliurar el Premi a la Normalització Lingüística, dins la Nit de Premis que es fa cada any a Valls (Alt Camp).

Aquest és un fragment de la carta que vàrem rebre per comunicar-nos que havíem estat premiades:

“El Premi el convoca per catorzena vegada el Servei de Català de l’Alt Camp, integrat a la xarxa d’oficines del Consorci per a la Normalització Lingüística, del qual forma part el Consell Comarcal de l’Alt Camp, i pretén col·laborar a estendre l’ús del català en l’àmbit socioeconòmic.

El jurat, després d’estudiar les candidatures que optaven al Premi, va decidir atorgar-lo a Els Fruits Saborosos de Vila-rodona per considerar que l’esmentada empresa ha apostat des de la seva creació per l’ús habitual i normal del català en les seves activitats i per etiquetar els seus productes en la nostra llengua, dos dels aspectes que contemplen les bases del Premi. En aquest sentit, es va valorar positivament el fet que utilitzi el català per etiquetar tots els seus productes i per difondre’ls en aquesta llengua entre la població (publicitat, pàgina web). 
D’altra banda, també es va tenir en compte que es tracta d’una producció artesanal en què es prioritza que el resultat final sigui de qualitat, cosa que es manifesta en el producte i també en la seva presentació, etiquetatge i embalatge. El dibuix de les etiquetes, per exemple, és obra del pintor Jaume Carbonell i el nom de l’empresa el devem a l’obra del poeta Josep Carner.

Fins a la data les empreses o establiments que han rebut aquest guardó han estat els següents: Patates Palau, de Valls (1999); Cafès Líder, de Valls (2000); Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001); Calçats Cliben, SA, de Valls (2002), Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003); Hipermercat Esclat, de Valls (2004); Morera Cinc, SL, de Valls (2005); Fruita Fresca, de Valls (2006); Artur Vives. Reclams, SA, de Valls (2007); Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008); Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp (2009); Fruits SP, de Figuerola del Camp (2010), i Cerveses La Gardènia, d’Alcover (2011). “

Moltes gràcies pel Premi!

Com va dir la Mireia dissabte en recollir el Premi, continuarem treballant en català, és una condició irrenunciable. La nostra llengua és i serà el català.
Ens agradaria poder fer una petita reflexió, la realitat actual és dura, la falta d’optimisme i la negativitat social són un fet que no ajuda gens a tornar a la normalitat, però què és normal? És normal que un poble hagi de premiar a persones per fer us de la pròpia llengua?. O que no s’entengui que prioritzis aquesta llengua davant de les altres cooficials?

Estem en moments molt difícils, i només ens en sortirem amb creació, i imaginació, i amb una bona autoestima. Si, autoestima, si no ens estimem una més, si no creiem amb el que fem, si no li donem valor, si no hi posem esforç, les coses difícilment canviaran.

Quan abans ens n’adonem que aquesta situació d’ara és la realitat que ens pertoca i que hem viscut uns anys de regal, per damunt de les nostres possibilitats, abans ens podrem posar a treballar per tirar endavant.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Festa de la Calçotada a Valls

 

El 29 de gener de 2012, vàrem ser i estar a la festa de la Calçotada de Valls, amb rius de gent i molt fred. Estàvem amb els de Fet a l’Alt Camp, associació vinculada al Consell Comarcal de l’Alt Camp, que promou els productes fets a la comarca. Parlar dels límits de la marca, és i serà una discussió molt llarga i que, com va dir en el seu moment un polític de pes, ara no toca.
Ens van situar davant la capella de Sant Roc, on Eol va fer de les seves, i Hèlios només va aparèixer quan estàvem a punt de plegar.
Coses de la vida, aquest any vàrem decidir presentar-nos al concurs de salses , la nostra és una producció petita i artesana, la recepta un secret (com totes), el resultat, una salsa com la que faries a casa.
La va presentar la Mireia. I al migdia, la sorpresa va ser nostra, quan la van cridar pel segon premi. És un plaer, que ens donin un premi de salsa casolana, a nosaltres. Un orgull, i una satisfacció per la feina que fas.
Pot ser els organitzadors es podrien plantejar diferents categories en el concurs de salses:  La casolana, la de restaurant i la industrial.
Però ho facin com ho facin ens hi tornarem a presentar.