dijous, 27 de setembre de 2012

La nostra proposta de setembre: Coca de Figues

Sembla que si, aquest cop sembla que ja ha començat la tardor! Un dels plaers és despertar-se pel matí i sentir la fresca, o tenir ganes de continuar al llit. És un temps entre mig, entre mig de dues estacions, s'acaba la calor i comença el fred, però que encara no és, és entre mig. Temps de sortir al camp i veure com canvien els colors i molt aviat, si plou, podrem anar a buscar bolets, passió familiar, del més petit al més gran, passejarem pels boscos buscant la preuada presa. Però encara no, i això que ho somniem tot l'any! I de moment ens hem de distreure amb les sortides a collir figues, mores o raïm. 
Aquest mes us proposem fer una recepta amb melmelada de figues, i aquí teniu la nostra:

Coca de Figues

Primera proposta de presentació
Necessitarem pasta brisa (si no en teniu ganes o temps, la podeu comprar, n'hi ha que surten molt bé), melmelada de figues i figues coll de dama negres.

Per fer-la necessitem quadrats de pasta brisa de 10 a 12 cm per costat, els pintem amb la melmelada de figues, hi col·loquem les figues tallades, a fines làmines o a quarts, i les posem a sobre de la melmelada. Ho enformem a 210ºC, escalfat previament, durant 20 minuts o fins que la massa estigui cuita.

Aquesta recepta admet tot tipus de variants, la massa, la melmelada, la fruita, etc. 


Segona proposta de presentació

És una recepta molt fàcil, per fer en família, per joves i grans, de grans cuiners o persones que no saben ni fer-se una truita. Sempre queda bé!!