dilluns, 28 de gener de 2013

Natilles amb cremós de cireres


Hem sortit d’un mes dolç, i ens continuem inspirant amb els dolços. La llepolia en aquests mesos de fred, quan el nostre cos, necessita energia per sobreviure i encara no ens ha agafat la dèria de què arriba l’estiu,  ens permetem petits capricis dolços de postres de diumenge. Des de Memòries d’una cuinera ens proposen aquest mes, molt encertadament, fer unes natilles. A casa no en fèiem de natilles, l’àvia Maria preparava la “CREMA”, en majúscules. Per sant Josep, no hi podia faltar. Quins records!! Nosaltres us proposem, com totes les receptes que fem, amb melmelada. Aquí teniu la nostra proposta:



Necessitem:
Per fer les natilles:
1 l de llet
6 rovells d’ou
100 g de sucre
1 pell de llimona sense el blanc
1 canó de canyella
40 g de maizena
Per les galetes de xocolata:
Hem fet servir la recepta del bloc Blaukitchen, a la massa hi hem afegit xocolata negre en pols. Les galetes les haurem de tenir fetes. Aquesta recepta funciona, i queden molt bones.
Pel cremós de cireres:
250 g de formatge mascarpone

100 g de melmelada de cireres
125 g de nata per muntar
Cireres en almívar, que havíem fet fa un temps, i encara en tenia al rebost.
La preparació:
Posem a bullir la llet amb la pell de llimona i el canó de canyella. Quan bulli ho deixem refredar. En un bol gran hi posem els rovells i el sucre, i ho batem fins que quedi escumós. Quan la llet estigui tèbia, en separem un got i el deixem per barrejar la maizena.  Afegim la barreja dels ous i el sucre. Ho passem per un colador ben finet i ho posem a foc baix.
Barregem la llet i la maizena, quan la barreja del foc estigui calenta ho afegim. En aquest moment no podem deixar de remenar fins que s’hagi espessit,  ja que sinó es podrien enganxar.  Les deixem refredar.
Ens posem a fer el cremós:
Muntem la nata amb una batedora. En un altre bol hi barregem el mascarpone i la melmelada de cireres, i després hi posem la nata muntada.
Ja tenim tots els ingredients a punt, per tant ja podem muntar el plat, ens hem decidit a fer la presentació individual. En un got o un copa, al fons hi posem uns trossets de galeta de xocolata, al damunt fins a més a munt de mig got o copa, hi posem les natilles. Per acabar omplim una mànega pastissera amb el cremós, hi ho acabem d’omplir. Ho acabem amb una cirera.



Les exclamacions eren: oh!! Mare, puc repetir?
Animeu-vos, la versió pot ser personalitzada, amb la melmelada que més us agradi.