dissabte, 9 de març de 2013

Receptes al Mercat Central de Tarragona


Fa gairebé un mes que no hi afegim cap entrada, el nostre temps el continuem tenint comprimit i força dens, ple de projectes, i que no faltin. Pensant receptes de noves melmelades, fent i provant, i tastant els resultats. I millorant les que tenim, que sempre són millorables!!


Fa un mes que vàrem fer, el què ara es diu, un show cooking, al Mercat Central de Tarragona, cuinant plats amb melmelada. Ens hi vàrem passar tot el matí, parlant i cuinant tres plats fàcils de fer a casa i a l’abast de tothom. Aquí us deixem les receptes per si us animeu:

Amanida amb vinagreta de melmelada de tomàquet




NECESSITEM:
  • ·         Enciams variants
  • ·         Tomàquets cirerols
  • ·         Formatge
  • ·         Codonyat
  • ·         Pipes salades i pelades
  • ·         Oli
  • ·         Melmelada de tomàquet

Netegem, tallem i escorrem els enciams.
Tallem el formatge I el codonyat a dauets.
Preparem la vinagreta:posem la mateixa quantitat d’oli que de melmelada I ho barregem.
Muntem el plat: damunt els enciams hi posem el formatge i el codonyat, ho amanim amb la vinagreta i acabem el plat decorant-lo amb les pipes i els tomàquets partits per la meitat.


Llaminera de porc a la taronja



NECESSITEM:
  • ·         1 llaminera
  • ·         El suc de dues taronges
  • ·         Melmelada de taronja


Tallem la llaminera a rodanxes no gaire primes. En una paella posem un raig d’oli i quan estigui ben calent i posem la llaminera. Quan la girem la salpebrem. La retirem en un plat, i a la paella hi posem 3 cullerades de melmelada de taronja i el suc. Que bulli dos minuts i hi posem la carn. Dos minuts més i a punt per servir.

Puding de pa amb melmelada




NECESSITEM:
  • ·         300g de pa o pastes del dia abans o seques
  • ·         4 ous
  • ·         50g de mantega
  • ·         150g de sucre
  • ·         4 cullerades de melmelada d’albercoc
  • ·         ½ l de llet
  • ·         ½ d’aigua

Posem a remullar el pa amb el ½ l de llet i el ½ d’aigua. Deixem fins que s’estovi. Hi afegim la resta d’ingredients. Ho batem bé. Untem un motlle amb mantega i hi tirem la barreja. S’ha de coure al forn al bany maria. Estarà cuit quan punxant amb un escuradents surti net.
El servirem acompanyat amb melmelada.




L'experiència ens ha agradat molt i l'acolliment ha sigut molt càlid. Ens agradarà poder repetir alguna altra vegada, si mai pot ser!