dimarts, 12 de novembre de 2013

Carbassons farcits amb melmelada de carbassa

Aquests carbassons rodons donen molt de joc! fer-los servir com a recipient i farcir-los amb el què trobem a la nevera, sigui el què sigui, carn, peix o verdures, en fred o calent, són perfectes per fer un plat molt complert.



Per a 4 persones:

  • 4 carbassons rodons
  • 200g xampinyons
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 100g de bacó fumat tallat en tires
  • 200 ml de nata líquida
  • 125g de melmelada de carabassa
  • formatge ratllat per fondre o mozzarela





Preparació:
Tallem la punta de dalt dels carbassons, i els buidem amb una cullera, els posem en una safata per anar al forn, i els reservem.

Tallem totes les verdures ben petites, fins i tot l'interior dels carbassons i ho posem a sofregir en una paella amb un rajolí d'oli i sal, a foc viu. Quan les verdures estiguin cuites hi afegim el bacó. Fem dues voltes, i hi afegim la nata líquida i la melmelada de carabassa. Ho deixem que es cogui uns dos minuts més.

Amb la preparació omplim els carbassons, hi posem força líquid, al damunt hi posem un grapat de formatge ratllat i ho tapem amb la part de dalt que hem tallat. Al fons de la safata hi posarem mig got d'aigua.

Pre-escalfem el forn a 170º, els courem durant uns 40 minuts.

Us recomano que us els mengeu acabats de fer!!