dimarts, 25 de febrer de 2014

Galetes de xocolata i taronja amarga

Encara no hem acabat de preparar totes les melmelades d'hivern, finalment, sembla que podrem tornar a fer melmelada de llimona amb menta, fa dos anys que no en podem fer, per falta de temps...
La nostra melmelada, o la què té més èxit de les d'hivern és la de taronja amarga. Nosaltres en diem la melmelada per un paladar adult, ja que no li agrada a tothom, i normalment no agrada als més petits, és un gust fort i poc dolç, és amarg i àcid alhora.
Com podríem classificar les melmelades cítriques de menys fortes a més fortes:
  •  la llima que en aquest moment ens queda molt poca, i és de Cambrils, per Estrany que sembli és poc àcida i molt floral.
  • la mandarina, de Vilallonga del Camp, molt dolç amb un toc d'amargant de la pell.
  • la taronja, d'Alcanar, i de producció integrada, molt dolça i sucosa, amb molta polpa.
  • taronja amarga, dels taronges de Tarragona, són les taronges dels tarongers de jardí.
  • Aranja, la super, aquesta és la més forta des de tots els punts de vista, àcida i amarga, que s'enganxa al paladar i et fa esborronar.





La de taronja amarga lliga molt amb la xocolata. I aquí teniu una recepta per poder fer-la servir.

Ingredients:
  • 250g de mantega pomada
  • 200g de sucre llustre
  • 1 ou gran
  • 600g de farina
  • 40g de cacau pur en pols
  • 50g de melmelada de taronja amarga 
  • xocolata de cobertura negre i blanca

Barregem la mantega i el sucre en un bol, i anem afegint tots els altres ingredient i barregem bé. Quan tot estigui lligat ho amassem sobre el marbre, en formem una pilota i ho tornem a posar al bol tapat i a la nevera. Ha de reposar una nit.





Estirem la massa i en fem formes.
Pre-escalfem el forn a 180 º i les enfornem 10 minuts.







Deixem refredar i decorem. Fonem les dues xocolates per separat, i pintem les galetes fent filets. Tornem a deixar refredar i ja estan a punt.