dimarts, 25 de febrer de 2014

Galetes de xocolata i taronja amarga

Encara no hem acabat de preparar totes les melmelades d'hivern, finalment, sembla que podrem tornar a fer melmelada de llimona amb menta, fa dos anys que no en podem fer, per falta de temps...
La nostra melmelada, o la què té més èxit de les d'hivern és la de taronja amarga. Nosaltres en diem la melmelada per un paladar adult, ja que no li agrada a tothom, i normalment no agrada als més petits, és un gust fort i poc dolç, és amarg i àcid alhora.
Com podríem classificar les melmelades cítriques de menys fortes a més fortes:
  •  la llima que en aquest moment ens queda molt poca, i és de Cambrils, per Estrany que sembli és poc àcida i molt floral.
  • la mandarina, de Vilallonga del Camp, molt dolç amb un toc d'amargant de la pell.
  • la taronja, d'Alcanar, i de producció integrada, molt dolça i sucosa, amb molta polpa.
  • taronja amarga, dels taronges de Tarragona, són les taronges dels tarongers de jardí.
  • Aranja, la super, aquesta és la més forta des de tots els punts de vista, àcida i amarga, que s'enganxa al paladar i et fa esborronar.





La de taronja amarga lliga molt amb la xocolata. I aquí teniu una recepta per poder fer-la servir.

Ingredients:
  • 250g de mantega pomada
  • 200g de sucre llustre
  • 1 ou gran
  • 600g de farina
  • 40g de cacau pur en pols
  • 50g de melmelada de taronja amarga 
  • xocolata de cobertura negre i blanca

Barregem la mantega i el sucre en un bol, i anem afegint tots els altres ingredient i barregem bé. Quan tot estigui lligat ho amassem sobre el marbre, en formem una pilota i ho tornem a posar al bol tapat i a la nevera. Ha de reposar una nit.





Estirem la massa i en fem formes.
Pre-escalfem el forn a 180 º i les enfornem 10 minuts.







Deixem refredar i decorem. Fonem les dues xocolates per separat, i pintem les galetes fent filets. Tornem a deixar refredar i ja estan a punt.


8 comentaris:

  1. A mi la melmelada de taronja amarga també em sembla un xic forta per menjar-la sola, però així integrada a les galetes han d'estar boníssima!! Per cert, moltíssimes gràcies pel detallàs del dissabte a la trobada de bloggers a TRG! estic encantada amb la meva melmelada!! un petó!

    ResponElimina
  2. La xocolata amb la taronja amarga Hummmmmm.. boníssim
    Per si no heu vist el missatge!!!!!!!
    Motes gràcies per el vostre regal rebut a la visita a Tarragona (tot un detall)
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina
  3. Unes galetes molt bones de sabor i genials d'aspecte.
    M'alegro que aquest any doni més temps per més melmelades genials!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. M'encanta la melmelada de taronja amarga així que me les apunto .

    Aquests fils de dues xocolates per damunt són boníssims, jo dies enrere els vaig fer damunt unes galetes de xocolata i van ser un èxit.

    Mil gràcies pel detallàs de dissabte passat i a veure si la propera veniu vosaltres "in person"
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Volia dir damunt d'unes galetes de carabassa...

      PTNTS

      Elimina
  5. Unes galetes boníssssimes! L'altre dia vaig rebre com a regal a la trobada una melmelada de préssec-codonyat, moltísssssssimes gràcies!! Ara que ja us he trobat per aquí i us segueixo, no deixaré de llegir-vos! Petons

    ResponElimina
  6. Boníssimes!!! Si que és veritat que la mermelada de taronja amarga no agrada a tothom... Però amb aquesta combinació és un èxit segur!! Petonets!

    ResponElimina