dimarts, 1 d’abril de 2014

Pastís de maduixes

Sort que ja tornem a tenir les fruites de colors aquí! a l'hivern només trobem fruites de colors  molt suaus, peres, pomes, peres, pomes, plàtans o taronges, mandarines, taronges, mandarines, i tornem a començar, pomes, peres, i així fins a arribar fins a les maduixes, i quines ganes!!
Aquests dies els cirerers de casa estan en plena floració, és tant esplèndida que et quedes sense paraules quan veus tot aquell bé de déu. Ens agrada tant sortir i passejar-se pels camps, que s'ha convertit en un ritual anual.
Però anem per parts, ara tenim moltes maduixes, i comencen a tenir gust. A casa ens les mengem de totes les formes i maneres possibles, des de batuts a pastissos. I aquest d'avui és tota una descoberta.








Necessitem:

  • 1 pasta brisa fresca
  • 300g de formatge mascarpone
  • 100g de nata per muntar
  • 50g de sucre
  • 2 ous
  • 100g de melmelada de maduixa
  • cigrons







Pre-escalfem el forn a 180º.
En un motlle baix hi posem la pasta brisa,la punxem, i al damunt i posem un paper de forn amb cigrons. Ens serviren perquè no s'infli.
La posem a coure, tapada amb paper d'alumini. Anem vigilant, quan estigui torrada la traiem i la deixem refredar.






A part, muntem la nata ben forta.
En un bol alt hi posem els dos ous i el sucre, hi ho batem fins que estiguin ben blancs. Amb molt de compte hi afegim el mascarpone i ho batem molt a poc a poc. Hi afegim la melmelada i la nata i continuem batent. Ha de quedar una crema suau.







Tallem les maduixes en làmines fines.

Quan la massa sigui freda l'omplim de la crema. Posem les maduixes en forma de flor.


I aquí teniu un petit tast dels cirerers florits.