dimarts, 30 de setembre de 2014

Estofat de cap de llom amb melmelada de préssec

Fa onze anys que vàrem començar a fer melmelades i la primera que vàrem fer va ser la de préssec. 





El record ens fa somriure, ha sigut un camí d'aprenentatges, de frustracions, moltes alegries i molt bon humor. Hem tingut temps per tot, per fer melmelades, en algun moment, però sobretot de relacions, és una llista ben llarga de gent que hem conegut i que ha valgut molt la pena.
Durant aquests anys, se'ns han obert moltes portes, però també hem pogut veure de primera mà com ha canviat el món (econòmica, social o políticament).
Ens hem fet una mica més grans (;)), i fins i tot la família s'ha fet més gran.

EP!! no us diem adéu, que tenim moltes ganes de seguir molts anys més, si podem. Però hi ha moments quan pares que ens agrada pensar, reflexionar, i així poder continuar endavant. 
Quan vàrem començar l'objectiu no el teníem ni definit, era una aventura? un negoci? una col·laboració? un passar les hores? Suposo que aquest esperit d'empresàries agressives no l'hem tingut mai, som massa de "lletres", a més, si el nostre objectiu hagués sigut fer diners, fa molt temps que hauríem hagut de plegat, però aquí continuem. 
Però cap a on volem anar? Bona pregunta, algun dia la podrem contestar o no.


Per celebrar l'aniversari l'any passat ens vàrem regalar unes etiquetes noves, aquest any ens hem regalat una recepta, bona i fàcil, el nostre objectiu a la cuina per poder-la gaudir tothom.






Estofat de cap de llom amb melmelada de préssec


  • 1kg de cap de llom
  • oli
  • sal i pebre
  • 1 ceba gran tallada
  • 2 gots de vi blanc sec
  • 200g de melmelada de préssec
  • 3 préssecs grans






Tallem el cap de llom a daus, el salpebrem. Els rossegem en una cassola amb una mica d'oli. Quan estigui ros i hi afegim la ceba. Quan estigui rosa hi posem el vi blanc i la melmelada de préssec, abaixem una mica el foc i deixem que es cogui, si falta una mica de suc hi podem afegir una mica més de vi o una mica de brou.
Pelem i tallem els préssecs a daus i els podem a la cassola. Deixem coure 10 minuts més a foc baix.






I ja el tenim. Apa, bon profit!!

Aquesta cançó lliga molt, Cal·lídia i els préssecs, què us sembla?