dimarts, 24 de juliol de 2012

Macedònia amb salsa de llimona i alfàbrega



















Fer macedònia a l'estiu és fer un resum de totes les fruites del temps. Ens agrada poder fer receptes fàcils, sense complicació i fresques. I aquesta n'hes una!
Des de Memòries d'una cuinera ens proposen de fer-ne una, i aquí teniu el resultat.

Necessitem :
4  peres amb pell i sense cor, tallades a quarts
2 prunes clàudia sense pinyol
2 paraguais sense pell ni pinyol
2 talls de síndria
1 cullerada de melmelada de llimona
8 cullerades d'aigua
20 fulles d'alfàbrega fresca

Tallem  les fruites a daus, la mida que tinguem pasciència de fer, la barregem i les posem a la nevera.
A part, en un cassó, posem la melmelada de llimona, l'aigua i la meitat de les fulles d'alfàbrega, ho mesclem bé fins que quedi una salsa homogènia. Deixem que es refredi.

Ho podem presentar  en copes o petits vols. Omplim les copes amb les fruites i per damunt la salsa de llimona ja freda. Per acabar hi posarem unes quantes fulles fresques d'alfàbrega.

No hi posarem sucre en cap moment, ja que la melmelada ja en porta.

Esperem que us gradi i us refresqui!!