dilluns, 13 d’agost de 2012

Rotllet de Costuix


Quan des de Els Fogons de la bordeta van proposar el carbassó com a repte, de seguida vàrem tenir clar què volíem fer de recepta. Somniavem amb unes flors de carbassó arrebossades amb tempura i acompanyades amb melmelada de poma amb canyella. Però per un mal moment, és a dir, per una setmana massa plena, no vàrem poder anar a buscar les flors, i per tant no podíem fer la foto. Bé, respirem, i fem anar una mica el cervellet, estem a 1700 metres d’alçada, en un petit paradís, segur que alguna cosa sortirà!
Sempre ens han agradat les receptes fàcils i amb melmelada. I en aquest punt perdut, lluny de la civilització, la condició de la recepta, havia de ser molt, però que molt fàcil. Pel tipus de cuina, o per la manca de forn, i per un llarg etc. Ep, que no és una queixa, és una constatació. I com que les persones som els únics animals que ens adaptem a tots els medis, aquesta és la nostra proposta:
Foto rotllet
Necessitem:
Carbassó, tallat en fines làmines
Llonganissa, una tall de 3 cm per cada rotllet
Formatge, en aquest cas “rulo” de cabra, mig tall per cada rotllet, però admet qualsevol tipus de formatge
Melmelada de carbassó
Llesques de pa, una per cada rotllet
Oli i sal
Coem les làmines de carbassó en una paella amb una gota d’oli, fins que estiguin toves.
Fem la llonganissa, i la reservem. Torrem el pa, i tallem el formatge.
Agafem una làmina de carbassó, i posem al damunt un tall de llonganissa i mig tall de formatge. Ho emboliquem amb el  carbassó, ho girem, i hi clavem un escuradents.
Agafem la torrada, i posem una culleradeta de melmelada de carbassó, al damunt hi posem el rotllet, i per acabar hi posem unes escates de sal.
I ja ho tenim! 

 
Buscant un nom pel plat, hem fet un sondeig, i ha sortir rotllet de Costuix, com un homenatge a les nostres vacances.