dissabte, 15 de setembre del 2012

Porcella amb melmelada de cervesa

Aquest any la gent de la revista Cuina  cel·lebraran, el dia 22 de setembre a Manlleu, el primer dia Cuina 2012. Es farà la Festa del Porc i la Cervesa. Per aquest motiu han proposat un concurs de  receptes on l'ingredient obligatori ha de ser la cervesa i hi poden participar tots els blocs gastronòmics. El dia que ens van convidar a participar-hi encara estavem de vacances, i fins que no hem començat l'escola els nostres fills  no em tingut el temps i la pau necessaria per posar-nos a cuinar. El que si que havíem treballat era la idea, volíem fer una porcella cuinada amb cervesa, variant una mica la forma que la cuinen a Mallorca.



















Ingredients que hem necessitat:

Sal pebrem la porcella, l' untem amb el llar (saïm), el reguem amb el suc de llimona, i la posem en una safata per posar-la al forn. Al fons de la safata hi posarem aigua i una de cervesa negra. Ja  podem posar al porcella al forn,que ha d'estar a temperatura mitja.
Necessitarem unes tres hores de cocció.
Mentre la porcella es va coent, fonem llar i el barregem amb cervesa negra, aquesta preparació ens servirà per anar pintant la porcella cada vint o trenta minuts.
L'últim quart d'hora és el moment d'encendre el grill i així li acabemde donar color i aconseguire'm una pell encara més cruixent.
Treiem la bestia del forn, i començarem a preparar la salsa.
Retirem el suc que ha deixat anar la porcella i la barreja de llar i cervesa, i ho posarem tot en un cassó. Hi afagim la poma pelada i tallada a grills i una mica més de cervesa negra, courem la poma  a foc mig. Quan la poma estigui tova hi afegirem una cullerada de mel, i ho deixarem coure un minut més. La salsa ja està a punt.
La presentació per un plat podria ser de la següent manera:


















Al fons del plat una base de poma, al damunt hi posem un tall de porcella, i ho regem tot amb una mica de salsa. Ho acabarem amb  melmelada de cervesa i una branqueta de romaní florit.




















El resultat és .... no hi ha paraules!! El gust amarg de la cervesa però suavitzat amb la mel i la poma, han fet una salsa que convina molt bé amb la porcella. La melmelada la vàrem fer amb la cervesa Rosita original, de color molt clar i de gust molt fi i suau, ha quedat una melmelada gairebé transparent. És una recepta que gairebé es fa sola, encara que sigui una mica llarga.

11 comentaris:

  1. Nenes,
    Hem coincidit amb la mel i la cervesa.
    La meva llimona és fictícia.
    Aquesta porcella ha d'estar d'allò més!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mel i la cervesa convinen molt bé! va queda molt bé, tant bé que ja no en queda!!

      Elimina
  2. Respostes
    1. És millor no mirar-li la cara! però estava boníssim.

      Elimina
  3. Una recepta d'alçada.. ha de ser bonissim aquest plat i heu estat molt originals a l'hora de fer quelcom amb la cervessa!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La melmelada de cervesa és un projecte que tenim, i els resultats han quedat molt bé. Ara, a veure com ho plasmem!!

      Elimina
  4. Ha d'estar boníssima... i tot són productes de proximitat.
    M'encanta, noies!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que els productes siguin de proximitat no és una casualitat, hi creiem fermament!! i sempre que es pot ho utilitzem.

      Elimina
  5. Quina festassa! Ni a Segovia. Podria ser una recepta de Nadal, això sí, fa una miqueta de pena, pobret...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Mallorca en fan pels dies de festa! La mare de la Mireia, n'ha fet per Nadal. És, sense dubte, un plat de festa!

      Elimina
  6. Noies, tinc moltes ganes de cuinar una porcella, i me la serviu amb safata.
    Jo cuina sempre amb cervesa, molt poques vegades amb vi, desprès de veure aquesta recepta vostre nomes em falta saber de la melmelada de cervesa, esperaré la vostra recepta !!!!! (perdoneu per l’atreviment)
    Una abraçada

    ResponElimina