divendres, 14 de setembre de 2012

Brownie de dues xocolates amb melmelada nectarina

Sembla que per les mares que treballem, quan els fills comencen de nou el curs, tornem a respirar. Encara que els començaments sempre són difícils, i sovint esgotadors. Aquesta setmana passada, no hem parat, quan el divendres a la tarda, després de recollir els fills a l'escola i havent treballat tot el dia, encara no vèiem el final del dia, hauríem necessitat una mica d'energia extra. Ens agraden els reptes, i aquest no parar que fa que et sentis viu, però que et mata, i com que de feina "no en tenim"  hem continuat la jornada. Fa una colla de dies que tenim ganes de participar a la recepta del 15 del bloc Els Fogons de la Bordeta, aquest mes ens proposaven per fer la recepta la xocolata. Aquest divendres amb poca energia i ens hi hem posat. Hem fet un brownie de dues xocolates a companyat amb melmelada de nectarina. És una recepta per fer-la amb els més petits de la casa, si no es tenen massa manies de com quedarà la cuina, i el resultat és sempre bo.

Hem necessitat: 200 gr de sucre, 60 gr de xocolata negre i 60 gr de xocolata blanca, 2 ous, 90 gr de mantega i  90 gr de farina, xocolat en pols i melmelada de nectarina.
Hem desfet les xocolates i la mantega al micro-ones, a baixa temperatura i remanant de tant en tant. Quan estan desfetes i afegim els ous batuts amb el sucre, i després la farina. Ho barregem bé, untem un motlle, hem fet servir un de silicona, i hi posem la barreja.  Haurem pre-escalfat el forn a 180 ºC. El tindrem uns 40 minuts depenent del motlle, sabrem que estarà cuit si al punxar al centre l'escuradents surt net. Esperarem que es refredi, el desmotllarem, el tallem per la meitat i li escampem melmelada de nectarina. Abans de menjar-lo li posarem la xocolata en pols. Muntarem el plat amb un tallet de pastís i  una mica de melmelada de nectarina.