dilluns, 1 d’octubre del 2012

Participats del concurs de setembre

Ja hem acabat el mes de setembre i aquí teniu el recull de les receptes i enllaços participants al concurs, gràcies per haver participat.

La guanyadora del concurs del mes de setembre és la Dolça, del bloc No tot són postres...a la cuina.



Aquí teniu els participants:

*La Dolça del bloc No tot són postres...a la cuina, ens ha presentat una ceba caramel·litzada amb melmelada de figues. 
Mireu quina bona pinta fa:
Avui us poso un acompanyament facilet de fer que dona un toc diferent a aquells filets o bistecs de vedella a la graella, que a vegades no sabem amb què acompanyar i acabem obrint una bossa de patates xips.


  • Necessitem:
    -Dues cebes grosses
    -Tres o quatre figues coll de dama
    -Una cullerada de melmelada de figues
    -Oli i sal


Aquest és el començament de la recepta, si voleu saber com ho fa, només cal que aneu a l'enllaç.


* La Palmira del bloc Come conmigo, ens ha presentat una focaccia de figues amb melmelada de figues, no us ho perdeu, mireu com ho presenta:

"Además estaba encantada de poder volver a usar el horno nuevo con todas sus funciones +++ después de tantos meses de calor. Así que os dejo con la receta que mando directamente a las chicas dels Fruits Saborosos para su concurso de setiembre :o)
 
Qué os parece, ¿¡la llamo coca o focaccia?!
 Coca de mermelada de higos con higos frescos (34)









COCA-FOCACCIA DE HIGOS RELLENA DE MERMELADA DE HIGOS
Para 6 / 8 personas
 
Para la masa
500g de harina de trigo blanca + 1 poco para manejar la masa
60g de azúcar moreno
25g de levadura fresca tipo Levital
2 huevos pequeños
4CS* de vino dulce (tipo Moscatel o Vino Santo)
1CS* de aceite de oliva + 1 poco para untar la masa para que no se seque
1 pizca de sal
 
Para la presentación y el relleno
12 higos aproximadamente dependiendo de su tamaño
200g de mermelada de higos
2CS* de azúcar moreno" 

Voleu saber com s'acaba de fer? només cal que seguiu l'enllaç.

* La Toñi del bloc Ricoricodelicioso  ens proposa uns raviolis de pernil i formatge amb melmelada de figues, una recepta sorprenent:

"En las pastas con relleno existen numerosos tipos además de los mencionados, algunos de los cuales son:  Ravioli, con forma de paquetito cuadrado;  Tortellini, con forma de rollito anudado dentro del cual se incluye un relleno de carne, queso parmesano u otros ingredientes; Tortelloni, son similares a los tortellini pero más grande y rellenos con requesón y espinaca; Panzerotti, rellenos con queso, jamón y otros ingredientes y con forma de media luna; Cappelletti, son una pasta rellena en forma de pequeño sombrero ; Agnolotti, raviolis con borde redondeado.

INGREDIENTES:

para la pasta fresca:

200 g de harina tamizada.

2 huevos medianos.

para el relleno:

100 g de jamón serranos picado finamente.

queso de cabra partido en daditos.

para  cubrir:

mermelada de higos. Receta aquí.

arena de jamón. Meter entre papel absorbente de cocina unas lonchas finas de jamón serrano un par de minutos, dejar enfriar y triturar."

 Voleu saber com es farceixen els raviolis, o com es convina la melmelada, us recomanem que mireu l'enllaç.

 * L'últim participant és en Bernat, que ens ha fet arribar la seva recepta a través del correu electrònic. Ens proposa de fer unes Creps amb nata i figues, us deixem la recepta sencera i les fotos que ens ha enviat.

" Com que m’agraden molt les creps, he preparat aquesta recepta per participar al concurs que proposeu.
Per fer 12 creps necessitem:
- 100g de farina passada pel tamís
- Un polsim de sal
- 1 ou batut lleugerament
- 300ml de llet
- una mica d’oli
Posem la farina i la sal en un bol i fem un forat al centre i l’omplim amb l’ou i la meitat de la llet. Batem amb força i quan la pasta sigui suau hi afegim la resta de la llet. Ho deixem reposar 40 min.
Posem una mica d’oli a la paella i hi tirem una mica de pasta fent que cobreixi tot el cul. Quan la pasta estigui daurada la girem i quan ja estigui ja la podem treure. Repetiu-ho fins que s’acabi la pasta.
Per fer el farcit necessitem:
- Nata liquida
- Melmelada de figues
Amb l’ajuda de la batedora muntem la nata i després hi afegim la melmelada remenant amb compte que no baixi la nata.

          
Agafem una crep, posem la nata al mig, ho enrotllem com si fos un caneló i ja ens la podem menjar."


  


















Per posar-se a la cuina només se n'han de tenir ganes, i si ets massa petit demana ajuda, i l'activitat serà un joc en equip per a tota la família, el Bernat ens ho està demostrant amb aquest fotografia.


9 comentaris:

  1. Uau!! quines receptes més bones!

    I moltes gràcies!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies per participar, heu estat tots a l'alçada!!

      Elimina
  2. Tinc una coseta per tu!!!
    http://cuinadepoble.blogspot.com.es/2012/10/premi-liebster.html

    ResponElimina
  3. Nenes, la ceba de la Dolça em va cridar molt l'atenció. L'hem de fer i llavors podré parlar amb propietat.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina