diumenge, 11 de novembre de 2012

Peus de porc amb melmelada de ceps

Quant fa uns dies estàvem fent una fira a Els Pallaresos vàrem descobrir una petita botiga de poble que com sempre, no vàrem poder estar-nos d'entrar i fer una mica el xafarot. Can Pistraques ens sonava pels embotits que trobes a moltes botigues, aquest Can Pistraques, al c/ nou 40,  el porta la Marta, filla de Can Pistraques, sap de l'ofici, i es fa l'emboti ella en el seu petit obrador. Quan al poble encara no hi havia botiga va creure que posar-ne una era una necessitat a cobrir. En un racó del taulell hi vàrem trobar el descobriment del dia: uns peus de port cuits i sense ossos! Ja sabem com som, cada cop més mandrosos i amb menys temps. I la llumeta es va encendre, de cop i volta ja sabia quina recepta voldria fer per la recepta del 15, que aquest mes ens proposaven els bolets. Peus de porc, bolets, melmelada....si, ja ho sé, sembla difícil, i encara no sabia si seria bo i si quedaria bé, però ho havia d'intentar.

PEUS DE PORC AMB MELMELADA DE CEPSVàrem comprar un rotllo de peus de porc a la Marta, i només necessitàvem una mica de melmelada de ceps, una mica de sal d'olives negres, que vàrem portar de Mallorca, un rajolí d'oli d'oliva i una paella o planxa molt calenta.

Hem tallat els peus de porc en rodanxes d'un centímetre i mig, escalfem la paella o la planxa, i posem unes gotes d'oli, i hi posem les rodanxes. Les deixem que facin una mica de crosta i les girem. Quan l'altre part està prou torrada ja les podem treure. Les posem en un plat, hi posem una mica de sal, i unes gotes de melmelada de ceps. I molt bon profit!

El procés és tant fàcil i els resultats tant increïbles, que no m'ho podia creure! L'hem menjat com aperitiu de diumenge i llàstima que no comprés més peus de porc!!