dissabte, 15 de desembre de 2012

Coca amb fideus de mar amb quatre pebrots

Fa molt poc temps que els vàrem conèixer, un pèl massa tard, i no volíem faltar a la última cita. Ens referim a les propostes mensuals de la Recepta del 15. Sempre hem cregut que l'allau de receptes interessants i de participació desinteressada diu molt de la proposta. És un plaer poder participar per participar, amb totes les diversificacions, imaginacions o neures de cadascun. Val la pena "perdre" una estona del nostre temps per conèixer qui participa i amb quina proposta. Realment, moltes gràcies per haver-ho fet possible i ens agradaria que fos fins aviat. I aquí la nostra proposta d'entrant, i com és el nostre costum, amb melmelada:
Necessitem: una base de pasta de full (congelada o fresca, o la podeu fer), un paquet de gules, un pebrot vermell, un de verd i un de groc, un gra d'all, melmelada de pebrot de Padrón, de vermell, de verd i de groc, oli.

Tallem la pasta de full en rectangles de 10 cm per 12 cm i la courem al forn uns 15 minuts a 200 ºC. Mentres tant, tallem els tres pebrots a tires, i en una paella fonda amb oli els fem. El foc hauria d'estar força alt. Un cop cuits, afegim el gra d'all tallat a làmines fines i les gules, deixem que es cogui a foc viu i remenant sovint. En aquest punt serà el moment d'afegir una cullerada de melmelada de pebrots de Padrón, fem dues voltes i ho podem treure del foc.

Hem tret la base del forn i ja podem muntar el plat:
posem la base, a sobre la barreja i per acompanyar una gota de melmelada de pebrot vermell, de verd i de groc.

I que vagi de gust, bon profit!