dimarts, 26 de novembre de 2013

Flam de bolets i gambes amb melmelada de pebrot vermell

Aquest mes des del bloc Memòries d'una cuinera ens proposen  de fer flams. I ens hi hem apuntat!! El moment de veure el repte, el cap comença a donar voltes a la recepta que volem fer, després es prova la recepta, si queda bé, bona, presentable. Aquesta recepta l'hem provada dues vegades, la primera la vàrem fer amb els bolets a trossos, petits, però a trossos i amb melmelada de ceps, no ens va acabar de convencer, li faltava textura, i es trovaven massa t els bolets. Aquesta, la segona, és la que ens ha agradat més, i el toc que li dóna el pebrot vermell és molt suau i lliga molt, a més li dóna color. Com aperitiu és curiós i divertit, ara que haviat començarem a pensar ens els àpats de Nadal i festes, aquesta pot ser una bona proposta.





Ingredients per a 16 flamets individuals:


  • 300ml de llet
  • 200ml de nata líquida
  • 4 ous
  • 200g de bolets cuits variats ( hem fet servir fredolics)
  • 400g de gambes pelades i crues
  • 2 cullerades soperes de melmelada de pebrot vermell
  • sal i pebre negre molt

En una paella courem els bolets amb un rajolí d'oli, fins que s'hagin begut tota l'aigua. 
En un bol gran hi posem tots els ingredients menys les gambes, ho triturem bé i hi afegim les gambes crues. 
Pre-escalfem el forn a 200º.
Omplim les flameres individuals, unes dues terceres parts del motlle. Els possem a coure al bany maria, uns 40 minuts, depen molt del forn de cadascun. Els traiem i els deixem refredar.





Els podem acompanyar amb una amanida de brots, amb germinats, o a sobre d'un puré de pebrot escalivat.