dilluns, 9 de desembre de 2013

Magdalenes amb melmelada de maduixa

Arriba un moment que ja no saps què s'ha de fer per esmorzar. A casa ens agrada esmorzar pa amb tomàquet i algun embotit o formatge, però sempre hi ha un dia que et demanen alguna cosa dolça, els cocs i les coques ajuden, i des de fa un temps que ens dediquem a fer magdalenes. N'hem provat de fer unes quantes receptes i la que ens ha agradat més és la que molts blocs recomanen, la de Xavier Barriga, s'ha de dir que són les millors, de moment. Hi hem afegit melmelada de maduixa, però s'hi pot afegir la que més us agradi.






Ingredients per a 16 magdalenes mitjanes:


  • 2 ous
  • 175g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 gr d'oli
  • 210g de farina
  • 125g de melmelada de maduixa
  • 5g de llevat
  • un polsim de sal
  • pell ratllada d'una llimona

En un bol hi posem els ous i el sucre. Els batem fins que quedin escumosos. Hi afegim els ingredients per ordre de la llista, i anem remenant molt suaument. Quan tots els ingredients s'hagin barrejat i formin una massa homogènia, taparem el bol i el posarem a la nevera. Li deixem una hora mínim.
Pre-escalfem el forn a 250ª.
Omplim els motlles de paper, però no fins dalt de tot, hi posem sucre pel damunt. Baixem la temperatura del forn a 200º i enfornem de 12 a 14 minuts.

Més fàcils no poden ser!! i més bones tampoc!!