Ja som al desembre, i sembla que tot giri al voltant de les festes de Nadal. Encara que no m'agradin les festes i sembli un tòpic, sempre acabo celebrant-les. Pot ser algun dia em quedaré a casa llegint un bon llibre i veient passar el moment, però encara no ha arribat. Realment, què estem celebrant? que estem amb la família? això no hauria de ser cada dia? Que fem un bon àpat? què us he de dir, després estem dos dies per pair. Que tot et condueix cap al consumisme, des de les llumetes, fins a les insuportables cançons, que si fossin més bones les sentiríem la resta de l'any, o no? Cada any em passa el mateix, i encara que em faci gran i en teoria, tinc una mica més d'experiència, continuu pensant el mateix. Si tens fills, acabes plantejant-te moltes coses, i una és com passar el Nadal. A casa només caguem el tió i passen els reis, però encara a vegades en tenim massa.... massa de tot. I aquí ho deixo.
Fa uns dies, vàrem anar convidades al BCN&Cake,fira de la rebosteria creativa, de la mà de Tulipán, i aprofitant-ho, ens hi vàrem passejar. Sabeu què és la rebosteria creativa?
per començar el què crida més l'atenció són els seus colors llampants, i les formes impossibles que arriben a tenir alguns pastissos. Tot és cridaner!! i no dic que sigui dolent, només que és excessiu i que moltes vegades el resultat són creacions quiques. Però quan veus com ho fan, moldegen la massa de fondant amb les mans, arribes a la conclusió que és molt poc higiènic. Però és més increïble quan veus que la majoria de pastissos impossibles són ficció, ficció perquè decoren trossos de porexpan tal com si focin pastissos. Bé, em sembla que això ja és passar-se!! com pot ser que poguem fer absurditats de tal manera? Per què hem de fer malbé menjar? no anem bé!
Ah! i què passa amb la pastisseria tradicional? ens oblidem d'on venim? Ho torno ha dir, tenim massa de tot.... i aquí també ho deixo.
Parlant de tradicions, i pastisseria en temps de Nadal, acabem pensant amb els torrons, i ves per on, Memòries d'una cuinera ens proposen fer un o cuinar amb algun, pel repte d'aquest mes. Aquest cop no ho hem hagut de pensar gens, ja ho teníem tot pensat i fet. I aquí ho tenim, un torró de massapà amb melmelada de taronja amarga.
- 150ml d'aigua
- 500g sucre
- 500g d'ametlla molta
- gotes de llimona
- 1g de cremor tàrtar
- melmelada de taronja amarga
- ametlla crocant
Posem al foc el sucre, l'aigua i les gotes de llimona. En fem un almívar al punt de bola fort (129 graus), apaguem el foc.
Hi afegim l'ametlla i no deixem de remenar fins que quedi ben barrejat.
Tallem un tros de paper de sulfuritzat, i hi posem la massa al damunt, l'estirem que quedi d'un gruix de 1/2 cm i que quedi en forma de rectangle. al mig hi posem la melmelada de taronja amarga, l'enrotllem sobre si mateix, formant un cilindre. L'arrebossem amb ametlla crocant i l'envolicarem amb paper sulfuritzat. El deixarem refredar fora de la nevera.
I aquí tenim el resultat!
A mi el torró tradicional que no me'l toquin!!!!! Aquest ha de ser molt bo.
ResponEliminaPetonets
Un torró molt bo! Estic d'acord amb tu respecte a alguna pastisseria creativa. M'agrada per a fer petits detalls i decoracions: una floreta, etc., però els pastissos amb tant fondant es poden menjar? Petonets!
ResponEliminaAmb taronja deu ser boníssim!
ResponEliminaMolt bona proposta! Petons!
ResponEliminaNo m'agraden massa els torrons però aquests tenen una pinta magnífica.
ResponEliminaPTNTS
Dolçaq
Ai, ai, ai, que enfadada et veig amb el Nadal!;)
ResponEliminaUn torró ben diferent i segur que boníssim.
Moltíssimes gràcies per participar.
Mare meva quin torró més bo!! Bones festes!
ResponEliminaQuina combinació més bona noies!!!!! De la fira prefereixo no comentar res, i menys del taller! jajajajajajja. Molts petonets noies i bon any!!!!
ResponEliminaNenes, m'ho deixava per al final (la confiança fa fàstic) i mira quin torró més bo heu preparat. Com no, amb melmelada. Sou úniques!
ResponEliminaUna abraçada i una bona entrada d'any!
Nani
És cert que moltes vegades més que pastissos sembla que estiguin fent plastilina (incomestible). Divertit, però coses diferents cada una... El pitjor és la bojeria que hi ha al voltant davant d'aquesta "nova" manera de fer pastissos! De tot se n'abusa! Igual que amb consumisme del Nadal. Però això si, m'agraden molt aquestes festes...
ResponEliminaAquest torró, esplèndit! Sembla molt gustós, tovet i bo. Mmm!