dimarts, 11 de setembre de 2012

Torrada de bacallà i melmelada d'all

Encara que no anem massa sovint a "fer" fires, acostumem anar-hi, personalment, un parell de cops l'any. És agradable parlar amb les persones que tenen curiositat sobre el món de les melmelades. El què hem notat és un notable interès per tastar-les, primer en aquell moment i l'altre a casa, tot preparant noves menges. I aquí és quan es presenta el " problema", normalment encara no saben com conviar-les. Amb la melmelada d'all passa, costa imaginar a on posar-la ni com menjar-la. I aquí teniu una recepta a l'abast de tothom.

Us proposem de fer una torrada, per un aperitiu o uns entrants diferents, lliga amb l'altre torrada que us vàrem proposar, la d'escalivada. 
Necessitem per fer-la: per a fer una torrada necessitarem bacallà esqueixat i dessalat, uns 50 gr per llesca, melmelada d'all, una cullerada per llesca, pebrot vermell escalivat tallat en fines tires, escates de sal, unes fulles de menta, alfàbrega o cibulet, i unes gotes d'oli.

El muntatge és molt fàcil, torrem les llesques de pa, hi posem la cullerada de melmelada d'all, a sobre el bacallà esqueixat, fem un enreixat amb el pebrot escalivat. Al damunt ho amanim amb les escates de sal, les gotes d'oli. I per acabar hi posem les fulles per decorar, tot i que li donen un gust molt refrescant.