diumenge, 21 d’octubre del 2012

Pastissets de mató i melmelada de carabassa

Aquest cop hem arribat tard al Repte del 15, que havien proposat des de Els Fogons de la Bordeta. Des del primer moment volíem provar de fer alguna cosa, i com sempre, amb melmelada, però com que encara no podem allargar prou els dies no hem tingut temps de presentar-la abans. Quan teníem la recepta no podíem fer la foto, o quan podíem fer la foto no podíem fer la recepta. Per tant, ens vàrem relaxar, i la vàrem deixar per després. Aquest després s'ha convertit en sis dies tard, però què hi farem!!. I aquí teniu la nostra proposta:

Pastissets de mató i melmelada de carabassa

















Necessitem 1/2 litre d'oli, hem fet servir oli d'oliva, 1/8 d'anís, 1/8 de mistela, 150 gr de sucre, la pell d'una llimona ratllada, la farina que admeti, 200 gr de mató i 2 cullerades de melmelada de carabassa.

Preparem la massa amb l'oli, l'anís, la mistela, la pell de llimona. I es va afegint la farina fins que la massa es pugui treballar amb un rodet.

Dividim la massa en porcions de 50 gr. Es formen boletes que després aplanarem amb el rodet, han de quedar cercles de 15 cm més o menys. Al centre hi posarem, una cullerada del mató que haurem barrejat amb la melmelada. Tanquem els cercles formant mitges llunes, i anem decorant les puntes mentre les anem tancant.

Haurem escalfat el forn a 160º, els enfornarem fins que es comencin a torrar, els traurem del forn i els arrebossarem amb sucre.

Tot i que no som profecionals, i els hem fet amb la més petita de casa, hem passat una molt bona estona, i com a postres de diumenge o com a berenar són genials!!





9 comentaris:

  1. Son las 19 h. i ja hem pait el dinar.
    Ara em pendria un d'aquests pastissets per berenar.
    Deliciós.....

    ResponElimina
  2. Semblen molt bons. A mi crec que m'agradarien molt perquè els normals els trobo molt dolços i el mató els deuen millorar. I al meu home...tots li agraden i aquests més. Ho haurem de provar.

    ResponElimina
  3. ayyy els pastissets, que m´encanten!!!!bsts

    ResponElimina
  4. Doncs si, tenen una pinta estupenda aquests pastissets... ja m'haguera agradat tenir-los ahir per berenar o avui per esmortzar! Bona proposta...

    ResponElimina
  5. mmm... tan el mató com la carbassa m'encanten, així que aquests pastissets em semblen deliciosos. Idels per un berenar un dia molt especial!

    ResponElimina
  6. una bona combinacio per aquests pastissets
    peto

    ResponElimina
  7. Nenes,
    Ja veieu que vaig retardada. Quins sants pastissets! Ha, avui he fet una recepta (la propera que posaré) que porta un ingredient vostre. Veurem si us agrada,
    Nani

    ResponElimina
  8. Però no passa res si aneu tard, la recepta ens la podeu enviar igual sense problema! :) La gràcia és tenir un bon recull pel futur, i una recepta així de bonano ens la podem deixar perdre! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina