dimarts, 9 d’octubre de 2012

Torrada de melmelada de pera i botifarra negra

Aquest octubre, pel concurs, us hem proposat de fer algun entrant. Però què entenem per entrant? després de consultar santa Viquipèdia, ens ha quedat una mica més clar, i literalment ens diu: "En gastronomia, l'entrant és el plat que es serveix abans de la carn (plat principal dels àpats). És el primer servei d'un àpat a l'estil occidental". Ahhh! Interessant, per tant, el què us demanem és alguna recepta d'algun plat del començament d'un àpat, per exemple una amanida, una coca, una torrada per picar, etc. I per no ser menys aquí us presentem una recepta de les que ens agraden a nosaltres, molt fàcil i molt ràpida, de les que es fan en un obrir i tancar d'ulls, amb ingredients coneguts i amb una mica de contràst.
Us presentem una Torrada de melmelada de pera i botifarra negra
 
Necessitem: llesques de pa torrat (aquest cop hem fet servir llesques de pa de pagès i llesques de barra de pa blanc de quart, per les mides de la llesca), una botifarra negre i un pot de melmelada de pera.
Torrem el pa, tallem la botifarra negra, podem fer dues versions, o a talls fins que els necessitarem sense pell i uns 4 per llesca, o un tall d'uns tres cm i amb pell. Escalfem una paella o una planxa llisa, posem els talls de botifarra, els prims volta i volta, i tall més gran, una estona per cada costat, que es fagi una mica però sense cremar-se. Un cop fet, ja es pot muntar el plat. 
Primer posem la llesca torrada, al damunt una cullerada generosa de melmelada de pera, i a sobre la botifarra. Tal com mostrem ens les dues fotos següents.


Els àngels no els hem sentit cantar, però més d'una ha dit que volia repetir!!