dimarts, 9 d’octubre de 2012

Torrada de melmelada de pera i botifarra negra

Aquest octubre, pel concurs, us hem proposat de fer algun entrant. Però què entenem per entrant? després de consultar santa Viquipèdia, ens ha quedat una mica més clar, i literalment ens diu: "En gastronomia, l'entrant és el plat que es serveix abans de la carn (plat principal dels àpats). És el primer servei d'un àpat a l'estil occidental". Ahhh! Interessant, per tant, el què us demanem és alguna recepta d'algun plat del començament d'un àpat, per exemple una amanida, una coca, una torrada per picar, etc. I per no ser menys aquí us presentem una recepta de les que ens agraden a nosaltres, molt fàcil i molt ràpida, de les que es fan en un obrir i tancar d'ulls, amb ingredients coneguts i amb una mica de contràst.
Us presentem una Torrada de melmelada de pera i botifarra negra
 












Necessitem: llesques de pa torrat (aquest cop hem fet servir llesques de pa de pagès i llesques de barra de pa blanc de quart, per les mides de la llesca), una botifarra negre i un pot de melmelada de pera.
Torrem el pa, tallem la botifarra negra, podem fer dues versions, o a talls fins que els necessitarem sense pell i uns 4 per llesca, o un tall d'uns tres cm i amb pell. Escalfem una paella o una planxa llisa, posem els talls de botifarra, els prims volta i volta, i tall més gran, una estona per cada costat, que es fagi una mica però sense cremar-se. Un cop fet, ja es pot muntar el plat. 
Primer posem la llesca torrada, al damunt una cullerada generosa de melmelada de pera, i a sobre la botifarra. Tal com mostrem ens les dues fotos següents.






















Els àngels no els hem sentit cantar, però més d'una ha dit que volia repetir!!

16 comentaris:

  1. És una recepta de les que m'agraden a mi... ràpides de fer, senzilletes d'elaboració i bones, mooooooolt bones!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Una combinació molt bona. Em quedo amb el tall gruixut!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també!!, la presentació és més atractiva i es nota més el contrast.

      Elimina
  3. Molt ben presentat aquesta torrada de melmelada de pera i botifarra negra.

    ResponElimina
  4. Jo m'hi posaré botifarra blanca, la negra només la poso al caldo.
    Nenes, això està d'un bo...
    Nani

    ResponElimina
  5. Un entrant deliciós i original! Una senzilla botifarra queda vestida de luxe!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Us el recomano! la família me'n demanaven més, quan es van acabar!

      Elimina
  6. Aquests contrasts amb botifarra negra em "xiflen"!!!!
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. com pot quedar amb pastís? bé, ho haurem de provar de fer i després tastar!

      Elimina
  7. Deu ser una bona combinació aquesta melmelada de pera, però jo crec que me la faria amb una mica de formatge gorgonzola o simiar... deu ser boníssim!

    ResponElimina
  8. Boníssim! Per fer-li una bona queixalada!

    ResponElimina