divendres, 19 d’abril de 2013

Barreja de verdures amb melmelada d'all


Arribar al migdia a corre-cuita, amb molt poc temps per preparar i menjar el dinar. Segurament si el mig preparés la nit anterior no  em passaria això. Però tinc una petita mania, m’agrada menjar la verdura acabada de fer, tant si és bullida com si és a la planxa, o com sigui. Per tant, sempre que toca verdura la faig al moment. Aquesta és una recepta ràpida i diferent, d’aquests migdies que semblem que ens empaiti el diable, només necessita tenir les verdures tallades. Admet tot tipus de variants, segons els gustos, i la temporada de verdures.



Necessitem per a 4 persones:
·         2 cebes tendres
·         2 pastanagues
·         1 manat d’espàrrecs verds
·         2 carxofes
·         6 alls tendres
·         200 g de xampinyons
·         200 g de fesols cuits
·         Oli
·         2 cullerades de melmelada d’all
·         6 cullerades de salsa de soja

Hem de tallar  totes les verdures en tires, menys els espàrrecs, els alls tendres i els xampinyons. Els espàrrecs i els alls tendres han de fer uns 3 cm, i els xampinyons s’ha de tallar pel mig.
En una paella fonda, tipus wok, hi posem un rajolí d’oli, i hi afegim les cebes i les pastanagues, deixem coure un mica, a foc viu. Hi afegim la resta de verdures, fem dues voltes i hi afegim mig got d’aigua. Ha d’arrencar el bull, i hi posem els fesols, la melmelada d’all i la salsa de soja. No hi posem sal, ja que la salsa de soja és prou forta.  Una volta més, i ja ho tenim.

En menys de vint minuts podem menjar un plat de verdura, complert i saborós.