dijous, 25 d’abril de 2013

Tirabuixons de sobrassada amb melmelada de maduixa


Aquesta recepta la vaig  veure no fa massa dies al bloc Ensucrat, el primer que vaig pensar és que a certes hores no et pots posar a mirar bloc de cuina, i segon, que ho havia de fer, pel fàcil que semblava de fer.
L’únic que he afegit és la melmelada de maduixa, la resta l’he fet igual que la recepta. Els resultats són bons, i com sempre, els de casa han protestat en veure que no en quedaven més!
He posat melmelada de maduixa, per que la Mireia m’explica que la seva tia mallorquina sempre es menja la sobrassada amb la melmelada de maduixes, i realment, és tot un descobriment. Eencara que la sobrassada no és de les millors que he tastat, el resulta ja el veieu.
Necessitem:
·         Pasta de full, que la podem fer, comprar….
·         Sobrassada
·         Melmelada de maduixa
·         Ou batut per pintar
·         Ametlles crocants

Hem de dividir la pasta de full en rectangles de 2 cm x 12 cm, tallant-la amb un talla pizzes, és molt pràctic i molt net. A la meitat dels rectangles, hi hem de posar una mica de sobrassada, escampada, al damunt ho hem de pintar amb la melmelada. I amb un altre rectangle ho hem de tapar. Hem de fer els tirabuixons, cargolant la pasta de full. Ho posarem sobre una safata per anar al forn. Ho pintem amb l’ou batut i hi posem l’atmella. Pre-escalfem el forn a 200 ºC, dalt i baix i amb ventilador. Posem la safata al forn, quan estigui daurat ja ho podem treure, més o menys uns 12 minuts.
Han quedat uns aperitius divertits, i amb ganes de probar-ho amb altres melmelades.