dimarts, 16 d’abril de 2013

Pastís d'aniversari

Demà farà 50 anys que els meus sogres es van casar. Ens van dir si volíem fer el pastís per la celebració, que era per a seixanta persones. Com que ens agraden els reptes, sense ni pensar-ho, vàrem dir que sí. Així que ja ens teniu pensant què havíem de fer, i com ho havíem de fer. La festa va ser dissabte passat, durant tota la setmana ens vàrem organitzar per anar fent les decoracions. I aquí teniu el resultat:



La recepta només és d'un pastís, encara que en vàrem fer quatre.
Necessitem:

  • una base de pastís, la podeu fer o comprar
  • 1 l de nata per muntar
  • 125g sucre llustre
  • 1 pot de melmelada de maduixa
  • moscatell

per les decoracions:

  • 175g de melmelada de maduixa
  • 2 g d'agar-agar
  • 200g de xocolata negre, en gotes

Començarem per fer les decoracions, necessitarem un motlle de silicona per  fer bombons, el que vàrem fer servir eren en forma de cors. En un cassó posem la melmelada i l'agar-agar, i ho barregem en fred, ho posem al foc remenant continuament, i quan bulli esperem 2 minuts i ho posem als motlles. Ho deixem refredar a la nevera, perquè agafi consistència.
Per fer els bombons de xocolata, posem al bany maria o al micro-ones, la xocolata fins que es desfaci, vigilant que no es cremi. Ho remenem bé, que quedi tota la xocolata ben uniforme, i omplim els motlles. Ho deixem a la nevera, fins que torni a ser dura.

Les decoracions, per anar bé, s'han de fer un o dos dies abans.
En lloc de coronar el pastís amb una parella de "nuvis" els hi vàrem posar una abella i un porc senglar. La meva sogra és apicultora, i el meu sogre és caçador.



Per fer el pastís: la base es pot fer, hi ha moltes receptes que queden bé,  o si no la comprem.
Abans de començar s'han de muntar la nata amb el sucre, és molt més ràpid si fem servir unes varilles elèctriques. Separem un tercera part de la nata, i hi afegim 4 cullerades de melmelada de maduixa, que li donarà gust i color.
La base, s'ha de partir per la meitat, la part de baix la ruixem amb una mica de moscatell dolç o almívar. Hi posem la melmelada de maduixa, deixem un moment que s'absorveixi. Al damunt de la melmelada hi posem la nata que hem barrejat amb la melmelada, ho repartim uniformement. Ja podem posar la part de dalt.


Cobrim tot el pastís amb la nata i el posem a la nevera. Si el fem per un dia per l'altre, recomanem posar les decoracions just el moment de presentar-lo. 



El pastís va ser un èxit, fins i tot les figures!! I la festa no cal ni dir-ho, molt emotiva i emocionant.