dimarts, 28 de maig de 2013

Broqueta de llagostí amb melmelada de llimona



L’altra tarda, la meva filla petita necessitava fer alguna cosa. Li passa quan està cansada, es torna més activa, fins que al final les piles s’acaben de cop, i és en aquests moments d’activitat que ens vàrem posar a fer cuinetes. 

Li agrada inventar i imaginar plats, tenia carta blanca, i de cop i volta em diu que necessita menta, i que li doni alguna melmelada, i..... vaja que jo era l’ajudant, però mireu quin resultat: Maduixes amb melmelada de llimona, fins i tot va fer les fotos. Amb cara de bona nena em va preguntar si em serviria pel bloc, i què li havia de dir? Em sembla que s’ho mereix.


Mentrestant, anava preparant el que es va convertir en l’aperitiu del sopar. Tenia la idea de fer una broqueta de peix, i quan l’altre dia a Tarragona vaig trobar unes llavors se’m va il·luminar la bombeta. Només faltava pensar la salsa per acompanyar, va sortir de la Victòria i de les seves postres, llimona i menta. Amb aquesta recepta, tant els Fruits Saborosos com la Victòria, participem a la proposta de Memòries d’una cuinera.


Necessitarem:
  • 3 llagostins frescos sense cap i pelats
  • 1 ou batut
  • Barreja de llavors
  • 100g de melmelada de llimona
  • 6 fulles de menta
  • 50cl de vi blanc
  • 50cl d’aigua
  • Escates de sal
Primer farem la salsa, amb la melmelada de llimona, l’aigua i el vi, i ho posem al foc, hem de desfer bé la melmelada i deixar reduir fins que tingui la textura de salsa. Quan haurem tancat el foc hi afegim 4 fulles de menta picades ben petites.

Agafarem els llagostins i els passarem per l’ou batut, i després per les llavors, i els anirem fregint amb abundant oli. Fregir-los és molt ràpid, les llavors es torren molt ràpid, i el llagostí no necessita massa cocció.

Muntarem les broquetes, tres llagostins per cada una. Un cop al plat ho taparem amb la salsa, i hi posarem dues fulles de menta fresca i unes escates de sal.