divendres, 24 de maig de 2013

Prat florit o galetes amb melmelada de taronja


Sí, a casa ja ha arribat la primavera, i ho celebrem amb flors, que es mengen i tenen colors molt vius. Fer galetes s'ha convertit en un passatemps de cap de setmana. I aquí teniu el resultat: unes galetes ben bones, força fàcils de fer, i que queden perfectes (que no es desfan ni queden com coques).

Necessitem:
  • 250g de mantega
  • 200g de sucre llustre
  • 1 ou gran
  • 550g de farina
  • colorants alimentaris
  • melmelada de taronja
Barrejarem la mantega pomada (tova però no desfeta) amb el sucre. Hi afegim l'ou batut, i després la farina, fins que ens quedi una massa homogènia, en forma de pilota i força elàstica. La dividim en tantes porcions com colors volem fer. Emboliquem les porcions amb film transparent i ho posem un mínim de 3 hores a la nevera.

Passat aquest temps estendrem la massa de les galetes amb un corró, el gruix hauria de ser d'un màxim de 3 mil·límetres. Ho tallarem amb els talla galetes, de les formes que vulguem, aquesta és la versió simple. Per fer-les amb melmelada, farem el mateix,però en farem servir dues, que les ajuntarem. La que voldrem posar al damunt li farem un forat, amb un talla galetes més petit, ens permetrà de fer galetes de dos colors. Muntarem la galeta, amb les dues peces, i omplirem el forat amb una mica de melmelada de taronja.

Les courem 7 minuts al forn a 180ºC, prèviament escalfat. Les traurem i tancarem el forn, ens esperem 5 minuts, i tornem a posar les galetes al forn (apagat) durant 20 minuts més. És la manera de que quedi el color  ben viu.