dimarts, 25 de juny de 2013

Coca de cireres amb melmelada de cireres


Quan és el temps de les cireres, a casa sabem que hem d’anar per feina, i que el temps és or. Tenim més d’un mes i mig de collita i no val a badar. La il·lusió que vius quan veus que comencen a florir, o quan veus que comencen a quallar, o les primeres que menges, que no tenen gust a res però són les millors del món, fa que cada any t’il·lusionis per les mateixes coses. Amb les cireres hem fet de tot, licor, melmelades, confitades, en almívar, i sempre que podem les posem a tot arreu: amanides, macedònies, rostits i sobre tot a pastissos i coques.







Aquest és el segon intent de fer una coca de cireres, la massa és flonja, dolça i passa com si res. La recepta la vaig treure d’un llibre de cuina catalana, més aviat una enciclopèdia. És d’una coca de pinyons, l’únic que he canviat són els pinyons per les cireres. Queda més com un pastís que com una coca, però no és menys bona!






Ingredients:

·         450g de farina
·         200g de sucre
·         4 ous
·         20g de llevat químic
·         2 tasses de llet
·         ½ tassa d’oli d’oliva
·         ½ tassa de licor de cireres (a la recepta original posa anís)
·         75g de melmelada de cireres
·         300g de cireres sense pinyol



Escalfem el forn a 160 graus.
Posem tots els ingredients dins un vol gran i ho barregem amb la batedora eléctrica.
En un motlle o safata per anar al forn la pintem amb oli i li espolsem una mica de farina, hi aboquem la barreja, màxim ha de fer un dit de gruix. Hi escampem les cireres per sobre.
Posem la safata al forn, quan sigui daurada ho traiem i hi posem sucre pel damunt, tornem a posar al forn només encès el grill, uns minuts.







I ja ho tenim!! Esperem que us agradi!