dijous, 20 de juny de 2013

Melmelades, cireres, caves.....Ens agradaria convidar-te a passar el dia amb nosaltres, així començava la proposta de trobada pel diumenge dia 9 de juny.
El programa de visita va ser aquest:

A les 10 a les Caves Vives Ambròs de Monferri.
L’Enric, què és l’enòleg de la Vinícola de Nulles (la cooperativa),  ens va ensenyar la seva petita cava i ens va fer un l’explicació del què hi elabora. Ho va acompanyat d’un tast dels seus caves.
Com a petita cava és impressionant, la passió que hi posa i alhora el rigor de les explicacions és una visita molt recomanable. Aprens, disfrutes i fas país!

Després ens esperaven al Celler Cooperatiu de Vila-rodona. En Pau Ramon Cabanes, gerent de la Cooperativa ens va explicar la història i el funcionament d’una gran cooperativa.

Veure els dos extrems, amb aquestes dues primeres visites, va ser molt enriquidor. Venint de Montferri i anant cap a Vila-rodona, per la carretera et trobes uns grans esplanalls de vinyes verdes, aquest paisatge humanitzat, al voltant del riu, ens fa pensar que malgrat tot, i malgrat els canvis dels últims anys, ENCARA existeixen pagesos. Cada cop més formats i més vocacional, i més especialtizats.

És necessari canviar de “mentalitat”, si es vol fer país, s’ha de donar valor al territori, i només es podrà fer si el tractes bé. Si es fan productes de màxima qualitat estàs donant un valor afegit al teu tros de terra.
A vegades, no, moltes vegades, ens falta autoestima, no creiem prou amb el què fem. No només no en tenim prou en fer ben fetes les coses que ens ho hem de creure i ensenya, publicar, etc.
I és en aquest context que teníem moltes ganes d’ensenyar la nostra comarca, una gran desconeguda.

A la primavera és un dels millors moments de visitar-la, el camp després del seu repós hivernal comença a renéixer, amb aquesta primavera tant estranya que hem tingut, el camp encara és verd, esplèndid, exuberant, les vinyes magnífiques, fins i tot aquest any el nostre riu, el Gaià, sembla un riu (i que ningú s’ofengui).

El motiu més emotiu de la visita era la presentació de les melmelades a tots els que van venir. Però encara ens feia més il·lusió fer-la entre les tines de vi i els arcs modernistes (moltes gràcies per l’oportunitat de deixar-nos ho fer en aquest entorn, que va ser immillorable).La proposta seguia amb la visita als camps de cirerers de l’Albert, però no va poder ser, el temps no ens va deixar. Tot i que l’Albert ens va explicar les varietats, les seves diferències, etc no va ser el mateix. Aquesta visita queda pendent, anar collir cireres i veure un camp de cirerers és un espectacle que no s’oblida fàcilment.

Què us puc explicar de l’hora de dinar, tots els altres blocs participants ja ens detallat tant bé que només us diré, que va estar perfecte. Amb moltes ganes de tornar-ho a repetir!!!

Vàrem participar:

La Mon d'Aprils kitch

La Glòria  de  Gourmenderies   

La Glòria de  No tot són postres
  
La Marta de Pa de nous  

La Nani de La cuina violeta

La Sara de Tinta Cirera


La Marina de Tapa’t de tapes

El Manel de Cuinar és generós

La Judith  del Món de Juju

La Conxita de Al pot petit

I nosaltres, la Mireia i Bet