dimarts, 18 de febrer de 2014

Coc de magdalena amb melmelada de llimona

Segur que també us passa, a l'hivern tinc més ganes d'obrir i encendre el forn, de fer menjars més forts, calents i sobre tot, calòrics. Fem bastant sovint cocs, coques, magdalenes,  i ho fem amb família.
A l'hivern els dolços ens venen més de gust, i sense passar-se en podem menjar, i sempre que puc són fets a casa, així sé què mengem.
Hem fet una versió amb la massa de les magdalenes, però en format coc.





Necessitem:
  • 3 ous
  • 150g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190ml d'oli (nosaltres hem fet servir d'oliva)
  • 210g de farina fluixa
  • 7g de llevat químic
  • 150g de melmelada de llimona

En un bol posem els 3 ous i el sucre, els batem fins que estiguin escumosos i blanquejats. Hi afegim la llet i l'oli, i ho barregem suaument. Hi afegim la farina i el llevat tamisat i continuem barrejant amb les varetes.
Quan sigui una massa uniforme ho deixarem reposar a la nevera, mínim 30 minuts, ha de quedar ben freda.





Pre-escalfem el forn, al màxim, i mentres tant folrem un motlle rectangular de 40 cm per 20 cm. Hi posem la massa, al damunt hi tirem la melmelada fent filets, i al damunt hi posem una capa de sucre.
Abaixem el forn a 220 graus i posem a coure el coc. El traurem del forn quan estigui daurat i en punxar-lo el punxó surti net.





Aquest és un coc d'hivern com aquest paisatge d'Àreu, a la Vall Ferrera, de començaments de febrer. Un tros de paradís terrenal.