dimarts, 18 de febrer del 2014

Coc de magdalena amb melmelada de llimona

Segur que també us passa, a l'hivern tinc més ganes d'obrir i encendre el forn, de fer menjars més forts, calents i sobre tot, calòrics. Fem bastant sovint cocs, coques, magdalenes,  i ho fem amb família.
A l'hivern els dolços ens venen més de gust, i sense passar-se en podem menjar, i sempre que puc són fets a casa, així sé què mengem.
Hem fet una versió amb la massa de les magdalenes, però en format coc.





Necessitem:
  • 3 ous
  • 150g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190ml d'oli (nosaltres hem fet servir d'oliva)
  • 210g de farina fluixa
  • 7g de llevat químic
  • 150g de melmelada de llimona

En un bol posem els 3 ous i el sucre, els batem fins que estiguin escumosos i blanquejats. Hi afegim la llet i l'oli, i ho barregem suaument. Hi afegim la farina i el llevat tamisat i continuem barrejant amb les varetes.
Quan sigui una massa uniforme ho deixarem reposar a la nevera, mínim 30 minuts, ha de quedar ben freda.





Pre-escalfem el forn, al màxim, i mentres tant folrem un motlle rectangular de 40 cm per 20 cm. Hi posem la massa, al damunt hi tirem la melmelada fent filets, i al damunt hi posem una capa de sucre.
Abaixem el forn a 220 graus i posem a coure el coc. El traurem del forn quan estigui daurat i en punxar-lo el punxó surti net.





Aquest és un coc d'hivern com aquest paisatge d'Àreu, a la Vall Ferrera, de començaments de febrer. Un tros de paradís terrenal.




10 comentaris:

  1. Ostres que bo, quina salivera!!!! El faré aviat!!!

    ResponElimina
  2. Jo també aprofito la melmelada de llimona per posar-la als cocs... li dona un puntet especial!!!

    I ja hem vist la vostra escapadeta a la Vall Ferrera, m'heu fet agafar ganes d'anar-me'n a la muntanya!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Que boooo! Acabo de sopar, però tant de bo que n'hagués tingut un tall de postres! Quina delícia, es veu ben tovet i suau!

    Boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Quina cosa més bona! Així a més sabem el que mengem!
    Amb melmelada de llimona mai ho he preparat... però m'agrada molt l'idea!
    Peto,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Un cóc deliciós per esmorzar o per qualsevol moment. Amb la melmelada i el sucre per sobre, ha de quedar una capa cruixent a sobre molt bona.

    ResponElimina
  6. Nyam, nyam, em quedo amb aquest format familiar...així te'n pots tallar el tros que vulguis! Petons!

    ResponElimina
  7. Quin paissatge més sensacional!!! I aquesta coc és una combinació perfecta per a transportar-se al Paradís... Petonets!

    ResponElimina
  8. Mireia i Bet:
    No volia passes d'avui per fer-vos un comentari.
    Ahir varem estar a la trobada de Tarragona, organitzada per Nani de la cuina Violeta.
    Llàstima que no poguéssiu venir, va ser mol maca la trobada i ens varem conèixer.
    Moltes gràcies per el vostre regal, va ser un gran detall i va fer que fóreu presents.
    Una forta abraçada
    Isabel

    ResponElimina