dijous, 27 de febrer del 2014

Pa amb melmelada de tomacó i alfàbrega

Sembla que des de fa un temps que només veiem receptes de pa, i perquè deu ser? qui motiva molts blocs a final del mes a fer una recepta determinada són Mermòries d'una cuinera, aquest mes ho dedica al pa. Aliment bàsic però a vegades complex.
És tant divertit, que esperem el dia 5 amb moltes ganes, i passem un bon temps rumiant què voldrem fer. Ens'agrada el diàleg que genera i l'implicació que comporta. Hi ha mesos que costa una mica més, com aquest, ja que com sempre, ens hem plantejat la recepta que un ingredient fos la melmelada. També dintre el què podem, i sempre que podem cuinem amb la melmelada, ens agrada jugar a utilitzar-la com un ingredient. 
De tots els pans possibles, n'hem triat un de dolç. Hem fet servir una recepta adaptada del bloc Ma petite boulangerie que ens agrada molt. Hem fet unes quantes proves abans de quedar-nos contentes amb el resultat, aquesta és la nostra proposta.






Necessitem per16 panets:


  • 2 ous
  • 75cl de llet
  • 1 culleradeta de sal
  • 4 culleradetes de sucre
  • 300g de farina de força
  • 10g de llevat fresc
  • 60g de mantega a temperatura ambient
  • 4 cullerades de melmelada de tomacó i alfàbrega







La massa l'hem feta a la màquina de fer el pa. La que tenim té una opció per fer masses i per fermentar-les. És tant fàcil, com només tenir en compte que el llevat i la sal no es toquin i apretar el botó.

Quan ja tenim la massa a punt en fem 16 boles sobre un superfície enfarinada, i les anem posant sobre una safata per anar al forn. Les tapem amb un drap i les deixem 45 minuts.

Pre-escalfem el forn a 190º sense aire.







Pintem les boles amb ou batut i enfornem 17 minuts. Tot dependrà del forn que tingueu, us podeu orientar quan els panets estiguin daurats ja els podem treure. Deixem refredar, i us ben assegurem que que volaran.

7 comentaris:

  1. Xiquetes......apuntada queda la recepta!!!!! Aquests panets tenen molt bona pinta!!!Aprofitaré la dèria panarra..almenys fins que arribi la propera factura de la llum!!!!
    Ah!!! Moltes gràcies pel detall de la melmelada de la trobada de blocs de Tarragona!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. A mi em sembla que aquest més haurem de fer hores extres per pagar la FECSA ;- ( però haurem aconseguit uns pans boníssims!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quina introducció més maca que he fet, moltes gràcies.
    Sou unes artistes, la de coses que aprenem que es poden fer amb melmelada.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. Hola guapes.
    Les reines de les Melmelades.
    Quins panets mes xulos.
    El que mes m'agrada es el perfum que deixen quan enfornem.
    Petons

    ResponElimina
  5. uns panets de luxe noies!!! Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  6. Té una molla preciosa, sembla tan flonjo... el gustet de la melmelada deu anar fantàsticament!
    Marta

    ResponElimina