divendres, 28 de març del 2014

Arròs amb verdures i melmelada de pastanaga

Algun cop ja n'hem parlat, fem resums amb totes les verdures que trobem, les podem guarda ja cuinades i fins i tot, en pots, per tenir-ho a punt sempre que no es tingui passa temps per cuinar. La millor època de fer resums és a l'estiu, quan tenim abundància de tot. La Mireia a aquest resums en diu rustifaci, em sembla una manera divertida de dir-ho. Aquest resums serveixen per tot!! per a acompanyar plats, fer coques, o barrejar-ho amb arròs o cuscús.
I així ho hem fet, aquest cop l'hem fet servir per l'arròs, ha quedat un plat molt complert i ben saborós. Per cert, la inspiració del plat ens ve, una vegada més, de la mà de Memòries d'una cuinera, i la seva proposta mensual.





Necessitem per 4:

  • 400g d'arròs bomba bullit
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga ratllada
  • 200g de xampinyons
  • 100g de melmelada de pastanaga
  • 100g formatge ratllat






En una paella hi posem un raig l'oli d'oliva, i per ordre anirem afegint les verdures tallades ben petites. No posarem la verdura següent fins que no estigui cuinada la de la paella. Posem la melmelada de pastanaga i salpebrem, barregem bé i reservem.

En una safata per anar al forn, hi posem quatre pilonets de formatge. Encenem el grill i hi posem la safata.
El formatge ha de quedar cruixent. El reservem.

Barregem l'arròs amb les verdures. Ho posem fer en fred o bé calent.






Ja és l'hora d'emplatar. Amb un cercle d'emplatar posem l'arròs, traiem cercle i el decorem amb el formatge. Al voltant hi hem posat pètals de boixacs de l'hort de la Mireia.



El dia 4 d'abril d'aquest any, dins el programa El Món de RAC1, en la secció de cuina de Fermí Puig, feien un segon programa dels arrosos amb verdures, on van comentar aquesta recepta.

Us deixem l'enllaç per si teniu ganes d'escoltar-ho:

Arròs amb verdures  més o menys a partir del minut 7, 28

6 comentaris:

  1. Jo també he publicat un arròs amb verdures! però sens dubte el toc de la melmelada fa molt especial el vostre!! un petó i feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Que bueno, está el arroz con verduras, pero esa mermelada de zanahoria, tiene que estar muy buena.
    Un plato exquisito.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Un arròs exquisit!! Genial aquest toc de mermelada de pastenaga!! I gràcies per el suggeriment que heu deixat al meu bloc, com sempre és encertadíssim i deliciós. Petonets!

    ResponElimina
  4. Molt bo això de rustifaci i si fa que surtin aquests arrossos encara més.;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. crec que heu de patentar aquests "resums"! jajajajaja. un arròs ben colorista i bo. Moltíssimes gràcies noies per participar. Petonets

    ResponElimina