dimarts, 4 de març del 2014

Risotto de calçots

Són temps de calçots  i a l'Alt Camp els caps de setmana fan olor de fum i color de flors d'ametller. La primavera sembla que vulgui arribar, les abelles feinegen i comença a florir tot el camp. Segur que alguna glaçada tardana encara pot arribar, però de moment sembla que tot vulgui despertar.
Aquesta primavera la recordarem, tenim moltes novetats i comencem tancant portes/ temes. Acabem d'acabar d'escriure un llibre de receptes..... Ens han donat la medalla de bronze als Dalemain Marmelade Awards, ja us explicarem com ha anat. Ahir ens van fer una entrevista a Ràdio Tordera, a veure si us agrada.....

Quan s'acaba el cap de setmana i us sobren calçots, sabeu què fer-ne? nosaltres en fem melmelada, i com ens la podem menjar aquesta? doncs, en podem fer una truita, una coca, o un risotto. Aquí en teniu una recepta.






Necessitem per a 4 persones:

  • 320g d'Arròs carnaroli
  • 700ml brou vegetal
  • 1 ceba
  • 1/2 got de vi blanc
  • 30 calçots cuits pelats i tallats
  • 50g melmelada de calçots
  • 50g formatge parmesà ratllat







En una cassola hi posem la ceba picada molt fina i un rajolí d'oli, i la courem fins que quedi transparent. 
A part escalfem el brou vegetal.






Hi afegim l'arròs, els calçots tallats, la melmelada i el vi. Fem dues voltes que es pugui evaporar el vi i afegir el brou. Quan hagi passat uns 15 minuts tanquem el foc i hi afegim el formatge, remenem  que quedi tot integrat, ha de quedar cremós.

Ja ens el podem menjar!!




6 comentaris:

  1. mmmmm Quin risoto més bo, una gran manera d'aprofitar els calçots que puguin sobrar, que no sempre és fàcil!!!

    ResponElimina
  2. Me habeis resuelto la comida del domingo, ya se que preparar

    ResponElimina
  3. Quant m'agradaria poder gaudir d'una bona calçotada! Però aquest any serà que no!
    Un risotto deliciòs i ben aromàtic!
    Enhorabona pel premi noies!!!!
    Palmira

    ResponElimina
  4. Els aprofitp de moltes maneres els calçots.. aquest rissotto és una altra bona manera de fer-ho!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Bona pensada aquesta recepta per aprofitar calçols, sobren però tan poc sovint!.
    Ha estat un plaer trobar-vos i ho serà seguir-vos. He anotat la vostra adreça per incloure-la al meu web dedicat també a la cuina http://www.gustperlacuina.com/ , a l'apartat de "La gastronomia a Internet". M'agradarà molt tenir-vos també com a seguidores. Precisament en aquests moments estic posant ordre a l'apartat dedicat a SOBRANTS i CONSERVES i veig que tinc molt que aprendre de vosaltres.

    ResponElimina
  6. per cert, acabo de llegir que us han donat un premi internacional amb les melmelades....felicitats!!

    ResponElimina