divendres, 21 de setembre del 2012

Slow Food Tàrraco


Dimarts 18 de setembre dins les festes de Santa Tecla de Tarragona, s'ha fet la festa de presentación de Slow Food Tàrraco, amb aquesta jornada la nova associació ha donat a conèixer productes de proximitat del camp de Tarragona, fruites i verdures, cerveses, vins, pa, herbes aromàtiques, olis,etc. Nosaltres també hi hem participat, donant a tastar les melmelades que elaborem.

Fotos fetes pel Restaurant Ca la Maria
 
Des de que vàrem crear l’empresa, un dels nostres objectius ha estat fer el màxim de melmelades amb verdures o fruites de producción pròpia, o de pagesos veïns. Ens agrada posar cara a les persones que ens suministren la matèria primera.
Des que es va crear el moviment Slow Food a Itàlia, l'any 1986, un dels objectius del moviment, ha sigut qüestionar-se el tipus de vida accelerat en el què vivim, el tipus l'alimentació que es consumeix (fast food) i la globalització del mercat dels productes bàsics. Segons Slow Food l'alimentació ha de ser "bona, neta i justa", ha de ser bona gustativament, recuperant sabors oblidats, neta, en el sentit de ser respectuosa amb el medi i per les persones. I ha de ser justa pels elaboradors, que parlant planerament, han de poder viure del què fan.
Nosaltres creiem fermament en el consum de proximitat (Km 0), dels 43 gustos de melmelada que fem actualment, 36 són de fruites i verdures km 0, que comprem directament a: el Ton i la Susanna, el Xavier, la Isabel, l'Albert, el Joan, el Jordi, l'Ester.... pagesos del nostre país que fan venda directe, ens cullen el producte al punt òptim de maduració, i va directament a l'olla.


4 comentaris:

  1. Nenes,
    Vaig passar per la fira i estava la Laura. Una gran concentració de parades molt interessants, entre elles la vostra.
    Nani

    ResponElimina
  2. hem sembla una iniciativa molt bona,i us animo a seguir en aquesta linea,el pais i el món necesita actituts valentes com aquestes.

    ResponElimina
  3. Llàstima que aquest any no hi podré assitir... que tingueu molt bones festes també!

    ResponElimina
  4. Noietes, feu tan bona feina que us envio un regalet:
    http://graelladesucre.blogspot.com.es/2012/09/premi-primavera.html

    ResponElimina