dimarts, 11 de setembre del 2012

Torrada de bacallà i melmelada d'all

Encara que no anem massa sovint a "fer" fires, acostumem anar-hi, personalment, un parell de cops l'any. És agradable parlar amb les persones que tenen curiositat sobre el món de les melmelades. El què hem notat és un notable interès per tastar-les, primer en aquell moment i l'altre a casa, tot preparant noves menges. I aquí és quan es presenta el " problema", normalment encara no saben com conviar-les. Amb la melmelada d'all passa, costa imaginar a on posar-la ni com menjar-la. I aquí teniu una recepta a l'abast de tothom.

Us proposem de fer una torrada, per un aperitiu o uns entrants diferents, lliga amb l'altre torrada que us vàrem proposar, la d'escalivada.



 
Necessitem per fer-la: per a fer una torrada necessitarem bacallà esqueixat i dessalat, uns 50 gr per llesca, melmelada d'all, una cullerada per llesca, pebrot vermell escalivat tallat en fines tires, escates de sal, unes fulles de menta, alfàbrega o cibulet, i unes gotes d'oli.

El muntatge és molt fàcil, torrem les llesques de pa, hi posem la cullerada de melmelada d'all, a sobre el bacallà esqueixat, fem un enreixat amb el pebrot escalivat. Al damunt ho amanim amb les escates de sal, les gotes d'oli. I per acabar hi posem les fulles per decorar, tot i que li donen un gust molt refrescant.



11 comentaris:

  1. Un aperitiu molt original i molt atractiu per sorprendre els convidats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan es tracta de jugar amb melmelades, i a més de verdures, sempre sorprens als convidats!

      Elimina
  2. Hola guapes, no tenia idea de que existis la melmelada d'all.
    Interesant!!! ara, on la poden trobar?
    La veneu a botigues?
    Visc a Barcelona.
    M'agradaria tastar-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Barcelona només hi ha dues botigues que la tenen:
      Els Bandolers de Gràcia, al carrer Verdi, a Gràcia
      i al Mercat de l'Estrella, a la parada que es diu Delicatesen Montes. Per si vols veure on es poden trobar, pots entrar a la pàgina web, elsfruitssaborosos.cat, a l'apartat botigues, i hi tenim tot el llistat dels llocs on es poden trobar.

      Elimina
  3. Jo tampoc coneixia la melmelada d'all, però en combinació amb el bacallà aquesta torradeta ha de ser una menja deliciosa!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada l'allioli de codony/pera/poma, la melmelada d'all la pots relacionar amb aquest tipus de gust, d'all confitat amb el gust dolç!!

      Elimina
  4. Hola!!!
    Una receta riquísima y original. Entra por los ojos.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva filla gran no en va deixar per a ningú més, només la vàrem poder tastar una engruna!

      Elimina
  5. Com que tinc un pot de melmelada d'all d'una amigues que en fan de molt bones (de melmelades) aquest cap de setmana l'estrenarem.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  6. On us compro la melmelada d'all, a Reus??
    És una melmelada que em crida molt l'atenció i la he de tastar ja!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina