Aquest octubre, pel concurs, us hem proposat de fer algun entrant. Però què entenem per entrant? després de consultar santa Viquipèdia, ens ha quedat una mica més clar, i literalment ens diu: "En gastronomia, l'entrant és el plat que es serveix abans de la carn (plat principal dels àpats). És el primer servei d'un àpat a l'estil occidental". Ahhh! Interessant, per tant, el què us demanem és alguna recepta d'algun plat del començament d'un àpat, per exemple una amanida, una coca, una torrada per picar, etc. I per no ser menys aquí us presentem una recepta de les que ens agraden a nosaltres, molt fàcil i molt ràpida, de les que es fan en un obrir i tancar d'ulls, amb ingredients coneguts i amb una mica de contràst.
Us presentem una Torrada de melmelada de pera i botifarra negra
Necessitem: llesques de pa torrat (aquest cop hem fet servir llesques de pa de pagès i llesques de barra de pa blanc de quart, per les mides de la llesca), una botifarra negre i un pot de melmelada de pera.
Torrem el pa, tallem la botifarra negra, podem fer dues versions, o a talls fins que els necessitarem sense pell i uns 4 per llesca, o un tall d'uns tres cm i amb pell. Escalfem una paella o una planxa llisa, posem els talls de botifarra, els prims volta i volta, i tall més gran, una estona per cada costat, que es fagi una mica però sense cremar-se. Un cop fet, ja es pot muntar el plat.
Primer posem la llesca torrada, al damunt una cullerada generosa de melmelada de pera, i a sobre la botifarra. Tal com mostrem ens les dues fotos següents.
Els àngels no els hem sentit cantar, però més d'una ha dit que volia repetir!!
És una recepta de les que m'agraden a mi... ràpides de fer, senzilletes d'elaboració i bones, mooooooolt bones!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
ets una de les nostres, ;-)!!!
EliminaUna combinació molt bona. Em quedo amb el tall gruixut!
ResponEliminapetonets
Jo també!!, la presentació és més atractiva i es nota més el contrast.
EliminaMolt ben presentat aquesta torrada de melmelada de pera i botifarra negra.
ResponEliminaMoltes gràcies Ramon!
EliminaJo m'hi posaré botifarra blanca, la negra només la poso al caldo.
ResponEliminaNenes, això està d'un bo...
Nani
Crec que també pot quedar la mar de bé!
EliminaUn entrant deliciós i original! Una senzilla botifarra queda vestida de luxe!
ResponEliminaUs el recomano! la família me'n demanaven més, quan es van acabar!
EliminaAquests contrasts amb botifarra negra em "xiflen"!!!!
ResponEliminaJordi
com pot quedar amb pastís? bé, ho haurem de provar de fer i després tastar!
EliminaDeu ser una bona combinació aquesta melmelada de pera, però jo crec que me la faria amb una mica de formatge gorgonzola o simiar... deu ser boníssim!
ResponEliminaEl formatge no necessita res, vaja, que es bo sempre, ;-)
EliminaBoníssim! Per fer-li una bona queixalada!
ResponEliminaSiiiiii...mmmmm
Elimina