Des de l’antiga Grècia ens ha arribat la
tradició de voler trobar l’element original, aquell element del què està fet el
cosmos. Va ser Plató que va teoritzar que l’univers estava format pels quatre
elements, terra, aire, aigua i foc, tradició que ens ha arribat fins ara. Anant
més enllà, sempre s’ha cregut que havia d’existir un element perfecte, d’ aquell
del què estaven formats els cossos celestes, que no tenia res a veure amb els
elements terrenals. Aristòtil en va dir éter. La cerca d’aquesta substància s’ha
allunyat de la recerca científica, on l’alquímia va agafar el relleu.
No va ser fins al segle XVI en què la ciència i
els descobriments sobre la matèria van oblidar i deixar de costat la teoria
dels elements. Encara que ara els elements només són un record del passat, i
uns “elements” poètics, van servir per començar la llarga cursa de la ciència, tant
necessària i tant propera, però tant desconeguda. Aquesta setmana se celebra la
17a Setmana de la ciència, us recomano la visita a la seva web, amb iniciatives
com aquesta són una manera de fer-la arribar al gran públic.
I quina relació tenen els quatre elements amb
el plat que us proposem? Quan pensàvem amb aquest plat, era com si estiguéssim
pensant amb el PLAT, sense ni adonar-nos
vàrem posar tres dels quatre elements, la terra amb els espàrrecs, l’aigua amb
el bacallà i l’aire amb el núvol de melmelada d’all, jugant amb aquests tres
elements gairebé ens hem convertit amb uns experts alquimistes.
Necessitem espàrrecs de marge, les puntes més
tendres, bacallà fumat, un tall per cada lligall, 200 ml de nata per muntar i
quatre cullerades de melmelada d’all.
Posem a bullir aigua amb sal, quan bulli
courem els espàrrecs al vapor durant 12 minuts, els traurem i refredarem amb
aigua i glaçons. Un cop freds els posarem sobre paper absorbent per treure l’accés
d’aigua.
A part farem el núvol de melmelada d’all, muntant
la nata i afegirem les quatre cullerades
de melmelada. Tallarem unes tires del bacallà. I ja podem muntar el plat. Al fons
hi posarem una cullerada del núvol de melmelada d’all, a sobre hi posarem quatre
espàrrecs embolcallats amb una tira de bacallà.
Aquest podria ser un bon aperitiu, fàcil de fer i fàcil de menjar!
Una combinació perfecta bacallà, espàrrecs i all. Un aperitiu sorprenent i deliciós
ResponEliminaAquest lligall d'espàrrecs es molt original i molt ben presentat.
ResponEliminafàcil i deliciós, tens un bloc fantàstic per aquí ens quedem i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
ResponEliminauna abraçada
Tens un detallet al meu blog!!!
ResponEliminahttp://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html
Tan els esparrecs com el bacallà ens agrada molt.
ResponEliminaUna recepta original.
La tindré que provar.
Aquest plat és d'Estrella Michelin!!!! MMmmm....
ResponEliminaPetons,
Olga
Això es realment ua recepta ben gormanda, me l'apunto. Petons.
ResponEliminaQuina cosa tan delicada...el núvol de melmelada d'all que deu ser exquisit, i els esparregs i el bacallà que m'encanta...un entrant deliciòs!
ResponElimina