Un passeig per l’Alt Camp
Una terra plena de matisos, fins i tot salvatges
De
l’horta a la muntanya
Volem pa amb oli, pa amb oli volem
Xat
de Benaiges
Flaires
de marinada
Records
d’infantesa
El
mosaic del nostre paladar
Cafè,
copa i dos duros
Amb aquesta minuta ens vàrem presentar al
Corte Inglés de Diagona a Barcelona, el dia 28 de febrer. Dins la mostra de
productes de Catalunya que es va fer entre el 8 de febrer i el 9 de març.
Estava destinat als clients del Corte Inglés,per
poder-nos donar a conèixer, tant l’associació com els productors. El show
cooking el va crear, fer i presentar en Xavier Fabra, cuiner apassionat del
restaurant Quinta Forca, de Casafort a Nulles (pels que no coneixeu la comarca,
Nulles és un dels municipis de l’Alt Camp. En tot moment es van anar alternant
les explicacions del Xavier amb els comentaris de l’Enric Vives, enòleg i
propietari de Caves Vives Ambròs de Montferri (també a l’Alt Camp) dels vins i
caves
Es van poder tastar:
Una terra
plena de matisos, fins i tot salvatges,
copa
de cava Salvatge, de Vives Ambròs.
De l’horta a la
muntanya, una
fulla d’escarola de cabell d’àngel, amb una vinagreta de mel i fruits secs i
alguna cosa més. Maridat amb el vi Puig-rodó , blanc Xarel·lo, de l’Agrícola de
Bràfim i el vi Mas Bella blanc.
Volem pa amb oli, pa
amb oli volem, panet petit obert pel mig, es va buidar una mica, s’hi
va posar un ou de guatlla, raig oli, sal, es va tornar a tapari pols d’avellana.
Maridat Mas Vicenç El Terrat Blanc.
Al
mateix plat, serarat per una tira de calçots i una de salsa de romesco, es va
presentar Xat de Benaiges, una coca
de calçots. Maridat per Vi Ipsis Criança 2009 (negre), de Vins Padró.
Flaires de marinada, base de
sardina de la costa, melmelada de tomàquet, fesol del ganxet, escuma del caldo
dels fesols. Maridat amb Cava Adernats Brut Nature, de la Vinícola de Nulles i Cava
Magrinyà Calaf Brut Nature (jove),de Magrinyà Calaf també
de Nulles.
Records d’infantesa, pa, vi
i sucre i gelat de vi. Maridat amb Nit de Lluna de Mas Vicenç i Vi negre
reserva 2002 de Vinya Janine de Rodonyà.
El mosaic del nostre
paladar, magdalenes
amb melmelada de taronja amarga i anís. Maridat amb cava Magrinyà Calaf Reserva
i cava Vives Ambròs
Brut Nature.
Cafè, copa i dos
duros,cafè
i bombons i xupito. Amb les explicacions de l’Albert de Cafès Líder. Ens va
presentar un cafè ecològic de gran qualitat, amb dos bombons i un xupito di
licor, de Licors Elvi de Figuerola del Camp.
Aquesta
va ser la nostra proposta.
Vaig
tenir grates sorpreses! Allà es va presentar la Carmeta Rusquilleta, que em va
fer molta il·lusió coneixe-la. Llàstima que no poguéssim parlar més estona.
A
part de les anècdotes, s’ha de destacar el treball en grup. Va suposar un esforç
per part de tots els què estàvem allà, representant l’entitat de Fet a l’Alt
Camp.
Només
agrair molt sincerament, tota la pasciència, la imaginació, la creativitat i la
manera de dir que si a tot, i sense condicions, de Xavier Fabra. El reconeixement
també, al coneixement tècnic de l’Enric, a la logística de la Griselda, i tots
aquells que no vàreu poder venir però que vàreu participar.
Us
deixo la llista de tots els què vàrem participar, per si ens voleu conèixer una
mica més:
·
AGRÍCOLA I CAIXA AGRÀRIA I
SECCIÓ DE CRÈDIT DE BRÀFIM
·
CAFÈS LÍDER
·
CAL GARRIGA
·
CAVES MAGRINYÀ CALAF
·
CELLER MAS BELLA
·
EL BOC DE MONT-RAL
·
ELS FRUITS SABOROSOS
·
ELVI
·
FORN DE NULLES
·
FORN DE PA DE MONT-RAL
·
FRUITS SECS PAÑO
·
MAS CAPESTANY
·
MAS VICENÇ
·
MEL EL REMEI
·
PASTISSERIA SANTACANA
·
PASTISSERIA VALLS
·
VINÍCOLA DE NULLES
·
VINS PADRÓ
·
VINYA JANINE
·
VIVES AMBRÒS
No
sabem si ho tornarem a fer, ni si ho podrem tornar fer, però si ho hem pogut
fer una vegada, una segona també ho podrem fer.
è
ResponEliminaxit assegurat!!! Quina envejota!!!(de la sanaaaaaa!!!);)
Ostres qué fantàstic va haver de ser assistir-hi!!! La vostra proposta : espectacular, i la resta també!!! I amb visites il·lustres i tot! Està clar que els productes s'ho mereixien! Una abraçada
ResponEliminaQuina trovada amb mes èxit.
ResponEliminaTot fantàstic, llàstima no haver-ho sapigut, visc al costat del Corte Inglès Diagonal i hagues vingut a fer-vos una visita.
Petonets i felicitats guapes
I no em vareu dir res el dia de l'esmorzar. Mira que sou tremendes!
ResponEliminaNani
havien passat uns quants dies i no hi vàrem pensar!!
EliminaQuin menú més bo, quina llàstima no ser-hi. I aquestes madalenes, com es fan? Petons.
ResponEliminales madalenes les van fer els del forn de Mont-ral, que són increïbles!!
EliminaNoies quina terra més generosa, i quines coses més bones!
ResponEliminaPetons.
Palmira
Oooooh! Quin reportatge més fabulós! Va ser un sopar deliciós!! Gràcies per explicar-nos alguns secrets del Xavier, un top xef! Els vostres productes són exquisits i molt naturals i sans com vosaltres :), ideals per a un top menú! Des d'aquí animo a tothom a que no se'ls perdi!!!!! El millor del sopar sense dubte poder conèixer-te personalment!! Petonets!
ResponElimina