dimarts, 10 de setembre del 2013

Mini caneló de verdures amb melmelada de carbassó i pernil cuit

Vinga, celebrem l’aniversari!! Fem festa major!! Quan  volem celebrar algun aniversari ens agrada fer-ho amb els amics i la família, i com a bons catalans, amb un bon àpat i una bona sobre taula. Com a moltes llars, el plat per excel·lència són els canelons. I aquí els tenim, petits i eixerits, com una proposta de tapeta, per no atipar-nos més del compte!!

Què celebrem? El número 150 de la revista Cuina, val la pena, no?

Encara fa força calor, i preferim menjars més freds i sense gaire estona de preparació a la cuina. I sembla estrany, que durant la temporada d’estiu gaudim més de les verdures, tenen més gust, més color, són acabades de collir, nosaltres tenim molta sort. Cada estiu redescobrim el gust i les aromes dels tomàquets, els carbassons, els pebrots, i tot un llarg etc.

Aquest és un petit homenatge a la nostra terra generosa.




Necessitem per a 4 persones:
  • 8 mini canelons bullits
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba
  • 150 g de pernil cuit fet d’un sol tall
  • 2 cullerades de melmelada de carbassó
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra de la varietat menya
Per a la decoració:
  • 8 cebetes
  • 8 tomàquets cirerols de pera grocs
  • 125 cl de cervesa artesana, hem fet servir la Rossa de les Clandestines de Montferri
  • Una cullerada sopera de sucre
Tallem ben petites les verdures i el pernil cuit. Per aquest ordre, posem a coure en una paella amb un rajolí d’oli, la ceba, la pastanaga, el carbassó. Quan estiguin cuites les verdures hi afegirem el pernil cuit, dues voltes i hi posarem la melmelada de carbassó i la sal. Ho reservem.
En una paella a part amb un rajolí d’oli hi posarem les cebetes i els tomàquets cirerols, ho daurarem, i hi afegirem la cervesa i el sucre. Ho deixarem reduir fins que quedi com un caramel.





Ja podem muntar el plat:
Omplirem els mini canelons , amb les verdures, els col·locarem al plat i hi posarem dues cebetes i dos tomàquets per persona. Ho amanirem amb el caramel de cervesa.





dimecres, 31 de juliol del 2013

Jo i les melmelades

Aquest any per la Firagost us convoquem a un concurs de DIBUIX.
Hi pot participar tothom, sense límit d'edat.

La inspiració dels vostres dibuixos l'he de treure del poema Els albercoc i les petites collidores, del llibre Els fruits saborosos de Josep Carner.


dibuix de Jaume Carbonell



Aquí us el deixem:

Els albercoc i les petites collidores

Diu Iris a Mirtila :
- Amiga , jo no sé...
¿ Tants d´albercocs li deixes
al vell albercoquer ?

- Oh Iris, prou m´agrada
menjar-ne pels camins
fent festa a la dolcesa
que em raja boca endins.

Però l´hivern arriba,
i vora el foc rabent
sentim a la teulada
ballar teules i vent.

I, bell atzar, la mare,
veient-nos entristits,
i com freguem els nassos
i con bufem els dits,

ens porta, riolera,
quan cau la neu a flocs,
un pot amb confitures
de préssecs o albercocs.

Josep Carner

Ens podeu venir a veure a la nostra carpa a la plaça del Pati a Valls, els dies  i 7 d'agost d'11 a 14 i de 17 a 20.

Els podreu veure exposats a la nostra carpa durant els dos dies.

El premi serà un lot de productes nostres.

Participeu en el concurs i emporteu-vos un obsequi.

El jurat estarà format per persones alienes a l'organització.

dimarts, 23 de juliol del 2013

Orelletes, palmeres amb melmelada o un bon berenar!!

Aquesta és una molt bona proposta, ja que és ràpida, fàcil, i apte per a tothom!!



Necessitem:


  • 1 full de pasta de full
  • 100g de melmelada de préssec 
  • 100g de melmelada de prunes clàudies
  • sucre

Estirem la base, si és de forma rectangular millor. La partim per la meitat al llarg. Pintem amb una melmelada tota la superfície de la base. Cada meitat hi posem una melmelada diferent. Al damunt hi espolsem sucre.

Cargolem al llarg, cada costat fins a trobar-se al mig, tots dos costat s'han de cargolar cap al centre. Ens ha de quedar un "xurro" llarg.

Amb un ganibet tallem ben fi la massa cargolada, de 3 mm màxim de gruix, i els anem posant sobre una safata per anar al forn. Quan més fi tallem més cruixents queden.

Quan les tinguem totes col·locades damunt la safata les tornem a espolsar amb sucre.

Escalfem el forn a 180º i les enfornem fins que estiguin ben daurades.

Deixem refredar i ja ens les podem menjar.





Aquesta recepta admet totes les variants possibles, tant dolç com salat. La quantitat que surten depen molt de com tallem les orelletes.