dijous, 9 d’agost del 2012

El Ton i les tomaqueres

Hi havia una vegada una parella jove que teniem un somni, viure de la terra, trebant amb les mans i regant amb la seva suor. Fa quatorze anys, que el Ton i la Susanna van comprar Mas Capestany, a Nulles (l'Alt Camp), la van remuntar, noves plantacions, intal·lacions, i sobretot moltes idees. Una gran part de la finca és de regadiu, d'horta. Durant uns quants anys a l'estiu plantaven tomaqueres, fins que va arriba la tuta, insecte devastador del tomàquet, procedent de sud-amèrica (més informació: http://www20.gencat.cat/docs/DAR/AG_Agricultura/AG02_Sanitat_vegetal/AG02_02_Plagues_males_herbes/Documents/Fitxers_estatics/FF_Tuta.pdf). 
la Tuta



















I els seus somnis van començar a fer fallida? NO, es van re-inventar. Van posar en marxar la seva agrobotiga, al mas, on fan venda directe de productes de la seva horta i de temporada. A nosaltres ens serveixen d'inspiració!

 
Des d'any passat que totes les verdures que fem servir surten de Mas Capestany. Les cullen al moment més òptim de maduració, són fresques i ecològiques. Ecològiques per convicció no per cap moda, com diu el Ton, no creu amb el segells sinó en fer les coses tal com s'han de fer, i això vol dir ecològic (ho diu apassionadament, com tot el què t'explica quan parla d'agricultura).

La tuta va marcar un abans i un després, nosaltres hi hem guanyat, ja que tot l'any podem anar a comprar a casa seva.


horari:
divendres de 10 a 14 i  de 16 a 20
dissabtes de 9 a 14 i de 16 a 20
Per altres moments podeu trucar: 658 649 668

Com arribar:
43887 Nulles








 

3 comentaris:

  1. Bravo, fan falta gent així. I ara gràcies a vosaltres ja ho coneixem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena l'excursió, pel paisatge, per ells dos i per les verdures!

      Elimina
  2. Nenes, el Ton estarà content! Dimarts sortirà a La cuina violeta, amb els carabassons i les seves flors. De fet, us agraeixo la vostra recomanació, ha valgut la pena: una gran troballa.
    Nani

    ResponElimina