Ja ha arribat al cap de setmana, i a casa tot son cel·lebracions, aquest quatre últims mesos de l'any s'acumulen el 90% dels aniversaris familiars, gairebé un cada setmana, i a vegades dos. A casa és tradició que el dia de l'aniversari es cuina el plat preferit del qui fa els anys. Avui li toca a l'Aina, en fa 11, però encara que li agrada tot, el què ha tastat i el que no, la pasta és de sempre un dels seus plats preferits. Els matins passen volant i el temps per fer el dinar no es suficient per fer plats molt complicats, la solució: fer una bona amanida "resum". I això he fet, l'Aina ha menjat macarrons, però també una mica de tot.
I així ho enllacem amb la proposta que han fet des de Memòries d'una Cuinera, uns macarrons freds i amb melmelada, no podria ser d'altra manera tractant-se de Els Fruits saborosos.
Hem necessitat 60gr de macarrons per persona, enciam fulla de roure (aquest l'he comprat d'uns pagesos veïns al mercat setmanal), tomàquets cirerols de Mas Capestany ( collits d' aquest matí), ceba tendra també del Ton i la Susanna de Mas Capestany, formatge madurat d'ovella de Casa Mateu, un parell de pomes golden a dauets, un grapat de nous trocejades, melmelada de figues, oli d'oliva bo (del nostre fet amb d'olives menyes) i sal.
Posem a bullir els macarrons amb abundant aigua i sal, un cop cuits els refredem.
Preparem la part freda dels ingredients: rentem les verdures. Tallem l'enciam i la ceba, ho posem en un bol gran, hi afegim els tomàquets, els macarrons freds, les nous i el formatge d'ovella a dauets.
En una paella calenta hi tirem un rajolí d'oli i els dauets de poma fins que siguin daurats, queden molt bé si els fem a foc molt alt volta i volta, un cop fet ho afegim a l'amanida.
Ara és el moment de posar-hi la sal, i també de fer la vinagreta de figues.
Per fer la vinagreta (en diem vinagreta però és més un amaniment dolç) necessitem vuit cullerades d'oli i vuit de melmelada de figues, ho barregem bé amb unes varetes o amb una cullera (no amb una batedora elèctrica).
Tirem l'amaniment per damunt de l'amanida i ja podem portar-ho a taula.
Preparem la part freda dels ingredients: rentem les verdures. Tallem l'enciam i la ceba, ho posem en un bol gran, hi afegim els tomàquets, els macarrons freds, les nous i el formatge d'ovella a dauets.
En una paella calenta hi tirem un rajolí d'oli i els dauets de poma fins que siguin daurats, queden molt bé si els fem a foc molt alt volta i volta, un cop fet ho afegim a l'amanida.
Ara és el moment de posar-hi la sal, i també de fer la vinagreta de figues.
Per fer la vinagreta (en diem vinagreta però és més un amaniment dolç) necessitem vuit cullerades d'oli i vuit de melmelada de figues, ho barregem bé amb unes varetes o amb una cullera (no amb una batedora elèctrica).
Tirem l'amaniment per damunt de l'amanida i ja podem portar-ho a taula.
Ha quedat una amanida completa, i d'emergència. Hi hem posat melmelada de figues perqué com que és una melmelada de fruita dolça lliga molt bé amb les nous i el formatge.
Quina manera més saborosa de presentar aquesta amanida de macarrons. I amb la melmelada de figues realment el formatge i la fruita seca hi lliga molt!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
a casa ens agrada molt tot tipus de combinacions per les amanides, ens agraden sempre que podem, fer-les diferents!
EliminaAquesta nit he fet la vostra recepta per sopar. La veritat és que tenia uns macarrons bollits amb un raget d'oli que m'havien sobrat i he aprofitat. He adaptat un mica els ingredients amb el que tenia per casa, fent una mica de recapte. He posat tomàquets del Benach i pinyons enlloc de nous. I la vinagreta, com que encara no us he vingut a veure, l'he feta amb la melmelada que tenia, una de gerds francesa, amb una culleradeta d'una de llimona, per aconseguir més acidesa. Ah... he afegit dues llesquetes de pa passat per la paella i fet a daus. Ens ha agradat molt a tots i per a sopar pot ser plat únic. Gràcies per totes aquestes idees innovadores que ens permeten variar els nostres menus,... i amb confitures!
ResponEliminam'encanten les variacións, fa més divertit el dia a dia!! bona idea amb el pa.
EliminaUna proposta ben atrevida...però segur que es bona, perque la pinta la fan i jo en voldría un platet!
ResponEliminaJo m'estic acostuman a servir carns, amanides i altres acompanyats de melmelades, proposta atrevida la dels macarrons, els tindré que provar, perque fan molt bona pinta!!!!!!!
ResponEliminaFins aviat...
benviguda al món de les melmelades! les melmelades donen molt de joc
EliminaQuina amanida més deliciosa!! Veig que queda molt bé la mermelada a la vinagreta!!
ResponEliminaés una solució fàcil, d'un amaniment diferent!
EliminaNenes,
ResponEliminaEns esteu acostumant a les melmelades i aviat no podrem viure sense elles! No us dic res del plat, felicito l'Aina. Per molts anys! Això es la confiança...
Una abraçada,
Nani
Ja saps què som molt perilloses!!
EliminaHoles nenes guapes
ResponEliminaM´encanta de barreixar fruites a la reste d´ingredients, auqest es una bona proposta humm
petonets Susanna
normalment n'hi acostumo a posar, i sempre segons l'època de l'any, en posem unes o unes altres, ens agrada posar-hi maduixots, cireres,préssecs o pomes! us ho recomanem!
EliminaJo també tinc una Aina que té 11 anys i també li agraden molt els macarrons!El que no hem fet mai és amanida de macarrons.
ResponEliminaQuina concentració d'aniversaris!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
quina quasualitat! No sé si té res a veure el fet de dir-se Aina, però és molt divertit!
Eliminaquina gran idea fer una amida ben fresca!!!!! moltíssimes gràcie sper participar. petonets
ResponEliminasempre és un plaer!
Eliminaohhh què bons, encara venen tant de gust les amanides de pasta...i amb vinagreta de figues...quin vici!
ResponEliminaPetons!
és una fàcil solució pels dinar amb poc temps!
EliminaQuè bona amanida!! Aquesta vinagreta deu estar de vici!
ResponEliminaPetons
Mónica
la vinagreta està molt bona, però el què està més bé és poder-ho fer amb totes les melmelades imaginables!
Eliminasi els macarrons són bons, amb la vinagreta de Figues ja ni t'explico de com deuen estar! fantàstica!
ResponEliminaA per cert, teniu una coseta al meu blog!! passeu a recollir-la!http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/2012/10/galetes-decorades-de-tardor-un-repte-i.html