Ja hem acabat el mes de setembre i aquí teniu el recull de les receptes i enllaços participants al concurs, gràcies per haver participat.
La guanyadora del concurs del mes de setembre és la Dolça, del bloc No tot són postres...a la cuina.
Aquí teniu els participants:
*La Dolça del bloc No tot són postres...a la cuina, ens ha presentat una ceba caramel·litzada amb melmelada de figues.
Mireu quina bona pinta fa:
Avui us poso un acompanyament facilet de
fer que dona un toc diferent a aquells filets o bistecs de vedella a la
graella, que a vegades no sabem amb què acompanyar i acabem obrint una
bossa de patates xips.
-
Necessitem:
-Dues cebes grosses
-Tres o quatre figues coll de dama
-Una cullerada de melmelada de figues
-Oli i sal
Aquest és el començament de la recepta, si voleu saber com ho fa, només cal que aneu a l'enllaç.
* La Palmira del bloc Come conmigo, ens ha presentat una focaccia de figues amb melmelada de figues, no us ho perdeu, mireu com ho presenta:
"Además estaba encantada de poder volver a usar el horno nuevo con todas sus funciones +++ después de tantos meses de calor.
Así que os dejo con la receta que mando directamente a las chicas dels Fruits Saborosos para su concurso de setiembre :o)
Qué os parece, ¿¡la llamo coca o focaccia?!
COCA-FOCACCIA DE HIGOS RELLENA DE MERMELADA DE HIGOS
Para 6 / 8 personas
Para la masa
500g de harina de trigo blanca + 1 poco para manejar la masa
60g de azúcar moreno
25g de levadura fresca tipo Levital
2 huevos pequeños
4CS* de vino dulce (tipo Moscatel o Vino Santo)
1CS* de aceite de oliva + 1 poco para untar la masa para que no se seque
1 pizca de sal
Para la presentación y el relleno
12 higos aproximadamente dependiendo de su tamaño
200g de mermelada de higos
2CS* de azúcar moreno"
Voleu saber com s'acaba de fer? només cal que seguiu l'enllaç.
* La Toñi del bloc Ricoricodelicioso ens proposa uns raviolis de pernil i formatge amb melmelada de figues, una recepta sorprenent:
"En las pastas
con relleno existen numerosos tipos además de los mencionados, algunos
de los cuales son: Ravioli, con forma de paquetito cuadrado;
Tortellini, con forma de rollito anudado dentro del cual se incluye un
relleno de carne, queso parmesano u otros ingredientes; Tortelloni, son
similares a los tortellini pero más grande y rellenos con requesón y
espinaca; Panzerotti, rellenos con queso, jamón y otros ingredientes y
con forma de media luna; Cappelletti, son una pasta rellena en forma de
pequeño sombrero ; Agnolotti, raviolis con borde redondeado.
INGREDIENTES:
para la pasta fresca:
200 g de harina tamizada.
2 huevos medianos.
para el relleno:
100 g de jamón serranos picado finamente.
queso de cabra partido en daditos.
para cubrir:
mermelada de higos. Receta aquí.
arena de jamón. Meter entre papel absorbente de cocina unas lonchas finas de jamón serrano un par de minutos, dejar enfriar y triturar."
Voleu saber com es farceixen els raviolis, o com es convina la melmelada, us recomanem que mireu l'enllaç.
* L'últim participant és en Bernat, que ens ha fet arribar la seva recepta a través del correu electrònic. Ens proposa de fer unes Creps amb nata i figues, us deixem la recepta sencera i les fotos que ens ha enviat.
" Com
que m’agraden molt les creps, he preparat aquesta recepta per participar al
concurs que proposeu.
Per
fer 12 creps necessitem:
-
100g de farina passada pel tamís
- Un
polsim de sal
- 1
ou batut lleugerament
-
300ml de llet
- una
mica d’oli
Posem
la farina i la sal en un bol i fem un forat al centre i l’omplim amb l’ou i la
meitat de la llet. Batem amb força i quan la pasta sigui suau hi afegim la
resta de la llet. Ho deixem reposar 40 min.
Posem
una mica d’oli a la paella i hi tirem una mica de pasta fent que cobreixi tot
el cul. Quan la pasta estigui daurada la girem i quan ja estigui ja la podem
treure. Repetiu-ho fins que s’acabi la pasta.
-
Nata liquida
-
Melmelada de figues
Amb
l’ajuda de la batedora muntem la nata i després hi afegim la melmelada remenant
amb compte que no baixi la nata.
Agafem
una crep, posem la nata al mig, ho enrotllem com si fos un caneló i ja ens la
podem menjar."
Per posar-se a la cuina només se n'han de tenir ganes, i si ets massa petit demana ajuda, i l'activitat serà un joc en equip per a tota la família, el Bernat ens ho està demostrant amb aquest fotografia.
Uau!! quines receptes més bones!
ResponEliminaI moltes gràcies!!!
PTNTS
Dolça
moltes gràcies per participar, heu estat tots a l'alçada!!
EliminaUn recull xulíssim!!
ResponEliminaTinc una coseta per tu!!!
ResponEliminahttp://cuinadepoble.blogspot.com.es/2012/10/premi-liebster.html
gràcies!!
EliminaMoltes felicitats a tots i bones receptes!
ResponEliminamoltes gràcies, tenen molt mèrit!
EliminaNenes, la ceba de la Dolça em va cridar molt l'atenció. L'hem de fer i llavors podré parlar amb propietat.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
I tant que l'haurem de fer i tastar!!
Elimina