Com cada any, des de fa 32 anys, a finals de gener, Valls dóna el
tret de sortida a la celebració gastronòmica més emblemàtica de la comarca. La
ciutat s’omple de gent curiosa i amb ganes de participar. Ben d’hora, abans que
s’hagin posat els carrers, comencen les preparacions d’aquesta gran festa.
Sempre mirant el cel i esperant que el temps sigui clement.
Aquest 27 de gener, el vent va parar de bufar, i es va poder disfrutar plenament.
Un any més, vàrem tornar a participar-hi. Amb
l’Associació Fet a l’Alt Camp, amb els productes de la comarca. Ens van situar
a la plaça del Pati, molt encertadament. I des d’allà vàrem ser testimonis de
la riuada de gent que va venir. Quin bon humor i quines ganes de sortir de
casa! El més sorprenent van ser la gran quantitat de japonesos entusiasmats,
amb ganes de tastar una menja tant diferent a la seva. N’hi havia que volien
emportar-se la salsa al Japó, la Mireia va haver d’explicar que necessitava nevera,
que millor no fer-li fer un viatge tant llarg.
La salsa creava expectació, n’ havíem fet
molta per tastar, o això ens semblava, però en menys d’una hora i mitja ja s’havia
acabat, i cada cop que obríem una terrina es formava una aglomeració al davant.
De tant en tant, senties que la Mireia deia:
Ep, mestressa, que no ha esmorzat!
Que a vegades les persones ens passem de la línia,
i si hi ha alguna cosa per menjar i a més, és gratuïta, n’hi ha que es passen,
que ni tant sols et donen les gràcies. Per sort, així no és la majoria, només una minoria.
El fet de fer una petita fira de presentació
de productes de la comarca, i de poder-nos posar tots junts, ens pot ajudar a
donar a conèixer productes, i els productors podem parlar de tu a tu, explicant
el què elaboren i com ho elaboren. Una manera de posar valor als productes que
tens més pròxims.
Ostres nenes,
ResponEliminaM'estic imaginant la Mireia preguntant a les mestresses si havien esmorzat. És la pera! Però no m'estranya que us passi això: la vostra salsa és molt i molt bona. Fins divendres que passaré un moment o altre.
Nani
Quina enveja de poder menjar calçots amb la seva salseta!
ResponEliminaAquestes festes sempre són una bona idea per donar a conéixer productes típics d'una zona!
Petons,
Palmira
Com no heu de tenir èxit??? Si feu unes coses tan bones.....
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
No hi podíeu faltar!!! com l'anunci d'aquella cervesa, allà a on aneu...
ResponEliminaLlàstima de no haver pogut venir! mira que abans quan treballava a Valls, no me la perdia mai! i mira que sóc molt aficionada als calçots! i per descomptat, la salsa, no cal ni dir-ho! No m'estranya que passessin una, i una altra vegada per la parada a tastar-la! devia estar bonissima!
ResponEliminaPetonets, Gemma.
La vostra salsa és LA MILLOR DEL MÓN MUNDIAL!!!!! Ja puc donar fe!!!!! EXQUISIDA!!!!! No he aconseguit trobar-la a la botiga finalment... Així que em sembla que no em quedarà mes remei que comprar-la per internet... O sabeu si hi ha alguna botiga de Barcelona on la puc trobar???
ResponElimina