Arribar al migdia a corre-cuita, amb molt poc
temps per preparar i menjar el dinar. Segurament si el mig preparés la nit
anterior no em passaria això. Però tinc
una petita mania, m’agrada menjar la verdura acabada de fer, tant si és bullida
com si és a la planxa, o com sigui. Per tant, sempre que toca verdura la faig
al moment. Aquesta és una recepta ràpida i diferent, d’aquests migdies que
semblem que ens empaiti el diable, només necessita tenir les verdures tallades.
Admet tot tipus de variants, segons els gustos, i la temporada de verdures.
Necessitem per a 4 persones:
·
2 cebes tendres
·
2 pastanagues
·
1 manat d’espàrrecs verds
·
2 carxofes
·
6 alls tendres
·
200 g de xampinyons
·
200 g de fesols cuits
·
Oli
·
2 cullerades de melmelada d’all
·
6 cullerades de salsa de soja
Hem de tallar
totes les verdures en tires, menys els espàrrecs, els alls tendres i els
xampinyons. Els espàrrecs i els alls tendres han de fer uns 3 cm, i els
xampinyons s’ha de tallar pel mig.
En una paella fonda, tipus wok, hi posem un
rajolí d’oli, i hi afegim les cebes i les pastanagues, deixem coure un mica, a
foc viu. Hi afegim la resta de verdures, fem dues voltes i hi afegim mig got d’aigua.
Ha d’arrencar el bull, i hi posem els fesols, la melmelada d’all i la salsa de
soja. No hi posem sal, ja que la salsa de soja és prou forta. Una volta més, i ja ho tenim.
En menys de vint minuts podem menjar un plat
de verdura, complert i saborós.
Un plat dels que a mi m'agraden i amb la melmelada d'all i la salsa de soja, a que quedar, bo, bo i rebò. Que tingueu un bon dia.
ResponEliminaM'apunto la proposta de la melmelada d'all i la salsa de soja... a veure si m'escapo del raig d'oli o de la cullerada de romesco... que m'encanta però variar una miqueta és bo!!
ResponEliminaPer cert, mil-i-un agraïments per dir-me el vostre parer sobre el procés de la melmelada de llimona, la veritat és que n'he llençat molts intents i va ser parlant amb amigues que va sortir el tema i no sé qui va dir perquè no provar amb salmorra com fem amb les olives... a llençar-ho sempre hi som a temps vaig pensar, i vet aquí que aquesta vegada va sonar la flauta!!!
PTNTS
Dolça
Melmelada d'all! Això si que és completament nou per mi! Aquestes vostres melmelades sempre sorprenen! Sou unes artistes!!!
ResponEliminaQuina delícia, això canvia el plat de verdur que de vegades resulta ensopit! Petons.
ResponEliminaUna de les receptes d'amanida que més m'agraden i sempre sorprenen es fa amb mango i all! Així que em puc imaginar que la vostre melmelada ha de ser... ummmmmmmmm!
ResponEliminaDe fet, el vostre bolc m'agrada molt i m'ha semblat adient donar-vos el premi "Best Blog". Espero ho rebreu com una sorpresa agradable :) Mireu a aquí: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html
Una abraçada i fins aviat perquè tornaré!
Dolors
melmelada d´all???? ha d´estar boníssim, bsts
ResponEliminaNenes, això realment ha d'estar molt bo. Verduretes amb melmelada d'all sona a música celestial...
ResponEliminaNani
Pues tiene que estar muy buena, no la dejaré pasar, anoto y queda pendiente.
ResponEliminaGracias por vuestras palabras.
Un abrazo
Aquests plats són els meus favorits... senzills però ben ben bons!
ResponEliminaGràcies per l'idea!
Palmira
Ostres, això de la melemelada d'all....mmmm increïble!!! Aprofito per dir-te que t'espera un premi al nostre bloc. Felicitats!!!!
ResponElimina