dijous, 25 d’abril del 2013

Tirabuixons de sobrassada amb melmelada de maduixa


Aquesta recepta la vaig  veure no fa massa dies al bloc Ensucrat, el primer que vaig pensar és que a certes hores no et pots posar a mirar bloc de cuina, i segon, que ho havia de fer, pel fàcil que semblava de fer.
L’únic que he afegit és la melmelada de maduixa, la resta l’he fet igual que la recepta. Els resultats són bons, i com sempre, els de casa han protestat en veure que no en quedaven més!
He posat melmelada de maduixa, per que la Mireia m’explica que la seva tia mallorquina sempre es menja la sobrassada amb la melmelada de maduixes, i realment, és tot un descobriment. Eencara que la sobrassada no és de les millors que he tastat, el resulta ja el veieu.




Necessitem:
·         Pasta de full, que la podem fer, comprar….
·         Sobrassada
·         Melmelada de maduixa
·         Ou batut per pintar
·         Ametlles crocants

Hem de dividir la pasta de full en rectangles de 2 cm x 12 cm, tallant-la amb un talla pizzes, és molt pràctic i molt net. A la meitat dels rectangles, hi hem de posar una mica de sobrassada, escampada, al damunt ho hem de pintar amb la melmelada. I amb un altre rectangle ho hem de tapar. Hem de fer els tirabuixons, cargolant la pasta de full. Ho posarem sobre una safata per anar al forn. Ho pintem amb l’ou batut i hi posem l’atmella. Pre-escalfem el forn a 200 ºC, dalt i baix i amb ventilador. Posem la safata al forn, quan estigui daurat ja ho podem treure, més o menys uns 12 minuts.




Han quedat uns aperitius divertits, i amb ganes de probar-ho amb altres melmelades.

19 comentaris:

  1. Buscaré una bona sobrassada i mans a la feina!!!
    Amb quina altra melmelada quedaria bé???

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Això és una versió milloradíssima dels meus tirabuixons!!! No dubtis que els faré afegint el teu ingredient secret! Han de ser boníssims! Una abraçada Bet i Mireia!

    ResponElimina
  3. Que bons!!! Amb la melmelada de maduixa, simplement han de quedar genials!! Ja els provaré :)

    Una abraçada guapíssimes!!

    ResponElimina
  4. Teniu tota la raó amb això de estar mirant blocs a segons quines hores. A mi també em passa... " y es que la cabra tira al monte..." No es pot evitar. Una molt bona proposta, per senzilla i sobretot per diferent. Que tingueu un bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Entrar a mirar aquesta recepta a quarts de dues de la tarda i sabent que encara em queda més d'una hora per dinar és pecat capital!! El que donaria per un tirabuixó dels vostres i un refresc fresquet :P
    La combinació sobrassada i melmelada no se m'hagués acudit mai, ha de ser sorprenent segur.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  6. Una combinació sorprenent però ara tinc unes ganes enooooormes de tastar-la com més aviat millor!
    Feliç cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  7. Fa molt bona pinta!! Em sembla una idea molt fàcil que segur que faré. Me l'apunte!!

    ResponElimina
  8. que bueno me encanta con ese sabor de sobrasada y la mermelada
    buen finde
    besos

    ResponElimina
  9. Buffff!! Quina excel·lent combinació!! Mira que ets atrevida!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Eu amo a sua proposta. Eu apontei para torná-la um dia. bss

    ResponElimina
  11. Això ja és de nota! I dius que no n'han quedat?! Llàstima. Petons

    ResponElimina
  12. Quin aperitiu més bo!! M'agraden molt els aperitius de pasta full! La combinacio de sobrassada i mermelada de fresa és. exquisida! I el toc del crocant genial!!

    ResponElimina
  13. Quina combinació mes atractiva...aixo he de provar ya !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Una barreja ben original, què carai! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Nenes, també en fareu per a vendre? No està gens malament, això entra un rere l'altre.

    feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  16. me gusta el contraste de sabor, esto tiene que estar de vicio, bsts

    ResponElimina
  17. Just avui he descobert també aquesta recepta a l'ensucrat i he pensat que havia de fer-la si o si!! Han d'estar boníssims aquests bastonets salats!

    ResponElimina
  18. ¡¡¡que bons!!! una barreja genial

    ResponElimina
  19. Quina idea més atrevida i original, té molt bona pinta!
    Felicitats per la vostra imaginació i gràcies per haver visitat el meu bloc, així us he trobat jo també a vosaltres!
    Petons,
    Pili - www.thepinkcakefactory.com

    ResponElimina