dijous, 9 de maig del 2013

La calçotada


Us heu passejat algun cop per l’Alt Camp? Els caps de setmana d’hivern són especials, quan surts, pels camins, sempre es veuen arreu torrasses de fum que s’enlairen cap al cel. L’olor de calçots cuits, depenent l’hora, fa que la panxa protesti. La calçotada, què és més una festa gastronòmica o una reunió amb els amics i la família? Al cap i a la fi, la calçotada acaba sent una trobada llarga de menjar, parlar i de retrobaments. Els què vivim a la comarca, en fem alguna, però gairebé sempre es fa al tros, o com diuen aquí, al “defora”. No m’allargo més, només us volia il·lustrar els sentits que es desperten, els mateixos que volem despertar amb aquesta nova melmelada:




Ho heu llegit bé, és la nova melmelada de Calçots. Aquest any ens hem estrenat!
Per fer-la, primer, els hem preparat i cuit, talment com una calçotada, amb les redoltes, les graelles, i el fum....


Torrasses de fum




Els hem pelat i n’hem fet melmelada. Ha quedat una melmelada, fumada, dolça i molt suau. I us volem fer aquesta proposta:

Una mossegada de melmelada de calçots i romesco




Necessitem:
  • Un làmina de pasta de full
  • Melmelada de calçots
  • Salsa de romesco
  • Ou batut

Tallem la pasta de full en cercles, amb l’ajuda d’un talla pastes rodó, d’uns 4 cm, ho posem en una safata per anar al forn, i ho pintem amb l’ou batut. Ho enfornem a 200 graus fins que estiguin daurats. Els deixem refredar i els obrim per la meitat. Sobre la meitat de sota hi posem una cullerada de melmelada de calçots i al damunt, una de salsa de romesco. I ho tanquem amb la part de sobre del cercle. Això és tot, així de fàcil. Us ho ben asseguro, amb aquesta combinació retornareu a la calçotada!



8 comentaris:

  1. sense paraules!!!
    Amb quin gust me'n menjava un parell ara mateix.

    per cert, ja us he trobat a Reus... al carrer de la Font!!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Tota una troballa aquesta manera de fer melmelada amb gustet de brasa. Em sembla sorprenent!!! Petons.

    ResponElimina
  3. Així serà bona aquesta melmelada?!... És broma!!!
    L'altre dia vaig fer les crêpes de brandada de Cotó de Sucre aamb la vostra melmelada de pebrot i eren deliciosos! M'heu ben convençut i veig que gasteu qualitat. Jo sóc molt exigent amb les melmelaes i confitures i sempre les havia de gastar franceses o angleses, però ara en melmelades les supereu. Que us semblaria una "Confitura" de cireres?!!!
    Molts petons.

    ResponElimina
  4. Mmmm, jolines!!! M'heu fet venir gana, i mira que ja he sopat, ha d'estar increïble.

    ResponElimina
  5. OMG!!! si els calçots estan boníssims aquesta melmelada ha d'estar espectacular!!!

    ResponElimina
  6. Noies, amb aquesta melmelada, la mossegada que proposeu ha de ser quasi celestial! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Cordills noies quines idees!!!! Ummmmm qui pogués arreplegar-ne un potet...
    Salutacions

    ResponElimina
  8. melmelada de calçots!!!! sorprenent i bonìssima

    ResponElimina