Us heu passejat algun cop per l’Alt Camp? Els caps
de setmana d’hivern són especials, quan surts, pels camins, sempre es veuen
arreu torrasses de fum que s’enlairen cap al cel. L’olor de calçots cuits, depenent
l’hora, fa que la panxa protesti. La calçotada, què és més una festa
gastronòmica o una reunió amb els amics i la família? Al cap i a la fi, la
calçotada acaba sent una trobada llarga de menjar, parlar i de retrobaments. Els
què vivim a la comarca, en fem alguna, però gairebé sempre es fa al tros, o com
diuen aquí, al “defora”. No m’allargo més, només us volia il·lustrar els
sentits que es desperten, els mateixos que volem despertar amb aquesta nova
melmelada:
Ho heu llegit bé, és la nova melmelada de
Calçots. Aquest any ens hem estrenat!
Per fer-la, primer, els hem preparat i cuit,
talment com una calçotada, amb les redoltes, les graelles, i el fum....
Torrasses de fum |
Els hem pelat i n’hem fet melmelada. Ha quedat
una melmelada, fumada, dolça i molt suau. I us volem fer aquesta proposta:
Una mossegada de melmelada de calçots i romesco
Necessitem:
- Un làmina de pasta de full
- Melmelada de calçots
- Salsa de romesco
- Ou batut
Tallem la pasta de full en cercles, amb l’ajuda
d’un talla pastes rodó, d’uns 4 cm, ho posem en una safata per anar al forn, i
ho pintem amb l’ou batut. Ho enfornem a 200 graus fins que estiguin daurats. Els deixem refredar i els obrim per la meitat. Sobre la meitat de sota hi posem
una cullerada de melmelada de calçots i al damunt, una de salsa de romesco. I ho
tanquem amb la part de sobre del cercle. Això és tot, així de fàcil. Us ho ben
asseguro, amb aquesta combinació retornareu a la calçotada!
sense paraules!!!
ResponEliminaAmb quin gust me'n menjava un parell ara mateix.
per cert, ja us he trobat a Reus... al carrer de la Font!!!
Ptnts
Dolça
Tota una troballa aquesta manera de fer melmelada amb gustet de brasa. Em sembla sorprenent!!! Petons.
ResponEliminaAixí serà bona aquesta melmelada?!... És broma!!!
ResponEliminaL'altre dia vaig fer les crêpes de brandada de Cotó de Sucre aamb la vostra melmelada de pebrot i eren deliciosos! M'heu ben convençut i veig que gasteu qualitat. Jo sóc molt exigent amb les melmelaes i confitures i sempre les havia de gastar franceses o angleses, però ara en melmelades les supereu. Que us semblaria una "Confitura" de cireres?!!!
Molts petons.
Mmmm, jolines!!! M'heu fet venir gana, i mira que ja he sopat, ha d'estar increïble.
ResponEliminaOMG!!! si els calçots estan boníssims aquesta melmelada ha d'estar espectacular!!!
ResponEliminaNoies, amb aquesta melmelada, la mossegada que proposeu ha de ser quasi celestial! Una abraçada!
ResponEliminaCordills noies quines idees!!!! Ummmmm qui pogués arreplegar-ne un potet...
ResponEliminaSalutacions
melmelada de calçots!!!! sorprenent i bonìssima
ResponElimina