Aquesta setmana passada
he vist vàries receptes de tiramisú, i em van venir unes ganes terribles de
fer-ne, fa molt temps que no en feia i he hagut de buscar i rebuscat la recepta
que m’havia passat la meva germana, que per a mi és la més bona que he tastat. És
tant bona que he retornat a Florència, quan hi vàrem anar per primer cop, l’any
1984 i hi vaig descobrir el tiramisú.
Aquest tiramisú té
alguna variant del clàssic, com la melmelada, el cafè que l’he fet descafeïnat i
no hi he posat cap licor.
Necessitem:
·
2 clares d’ous
·
4 rovells d’ous
·
100g de sucre
·
400g formatge mascarpone
·
200g de melindros, avui els he fet
servir secs
·
175ml de cafè descafeïnat
·
200g de melmelada d’albercocs
·
Cacau en pols
Fem el cafè i el
deixem refredar. En un bol muntem les clares a punt de neu. En un altre bol
batem els rovells amb el sucre, quan estiguin escumats i blancs, hi afegim el mascarpone
a poc a poc, i després les clares d’ou muntades, fins que quedi tot lligat.
Ja podem omplir els
recipients individuals. Al fons de la cop hi posem un tros de melindro sucat
amb una mica de cafè, no cal que quedi tou, al damunt hi posem una capa fina de
melmelada d’albercocs, i al damunt una mica de crema, que quedi tot cobert. Repetim
l’operació fins arribar al final, que hem
d’acabar amb la capa de crema. Ho posem a la nevera a reposar, mínim 3 hores.
Aquí teniu dues presentacións:
Quan ens ho anem a
menjar hi espolsem cacau per sobre.
A veure si us
agraden els canvis.
Em sembla que si que m'agraden els canvis!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Genial la idea de ficar-hi melmelada d'albercoc, m'encanta!!
ResponEliminaAmb la pinta que fa ha de ser bó per força! :)
ResponEliminaUna abraçada
www.bruixesalacuina.blogspot.ch
Una variant sorprenent amb la melmelada d'albercoc. Aquest tiramisú ha de ser boníssim!!!. Una abraçada, noies.
ResponEliminaOh!!! Amb melmelada d'albercoc... que bo que té que estar...!!! :P Ja sabeu que m'encanta el tiramisú... així que m'agrada veure'n diferents variants per així anar-ne provant de diferents!!! La vostra versió m'ha agradat moltíssim!! I les presentacions molt maques ;)
ResponEliminaUna forta abraçada!
UFFFF aixó si que ha de esatr bonisim !!!
ResponEliminaQUINA BONA IDEA . ho porvaré de fer
besades
Quina temptació a aquesta hora tonta de la tarda!!! M'heu transportat a la Itàlia més dolça!!! Una abraçada!
ResponEliminaSou unes artistesssssss!!! Què bo ha de ser!!!
ResponEliminaPetonss,
Olga
Una manera molt primaveral de prepara aquest gran clàssic italià!
ResponEliminapetons,
palmira
A veure si aquest diumenge m'animo, sembla tan bo! Petonets.
ResponEliminaaixò ha d'estar bo bo!
ResponEliminaquin aspecte més temptador.... m'agrada aquesta versió!!
ResponElimina