Aquesta setmana hem fet una nova melmelada!! Sembla
mentida, però encara ens en falten alguna. Aquest final d’estiu, ha sigut un
continu de feina, i no és per queixar-nos, sinó perquè hem d’aprofitar quan les
fruites i les verdures estan en el moment més madur, i aquest és el moment. De tomàquets
n’hem fet de tots tipus, madur, verd, negre, i
feia molt temps què volíem provar la de tomacó(és aquell tomàquet de
pell molt fina, que s’acostuma a guardar tot l’hivern, ideal per sucar par, de
gust molt dolç i amb molta polpa).
La Isabel, ens ha portat tot l’estiu, tomàquets
increïbles, un dia va apaèixer a la porta preguntant si volíem algun tomacó. La
Mireia em va mirar, jo la vaig mirar, i sense dir res li vàrem dir que sí. Era
una melmelada que teníem pendent!
L’hem feta amb alfàbrega de l’horta de la
Mireia. El gust és tant aromàtic, tant fresc... què no necessita res més. Tot i
així, us deixem una recepta com a suggeriment.
Necessitem:
Per a 4 persones, contem dues per persona:
·
4 llesques de pa de motlle sense
la crosta, ens ho va fer descobrir en Pep Nogué el dia que vàrem anar a Manlleu
pel dia Cuina.
·
100g de melmelada de tomacons amb
alfàbrega
·
100g de formatge de cabra de pasta
tova
·
8 fulles d’alfàbrega de fulla
ample
·
Una vintena de tomàquets cirerols
de pera grocs o els què vulgueu
·
Sal d’herbes
Agafem les llesques de pa de motlle i les
estirem amb un corró, les tallem per la meitat que quedin dos rectangles. Escalfem
el forn a 180 graus i hi posem els rectangles a torrar. Ha de quedar un color
daurat. Queden en forma de teula.
Tallem el formatge a dauets petits i ho
reservem.
Tallem els tomàquets cirerols per la meitat,
en una paella hi posem un raig d’oli i els tomàquets. És molt ràpid, ja que els
tomàquets són petits.
Ja podem muntar les teules, el procés és el
mateix per a les vuit. Agafem una torrada en forma de teula, al damunt hi
posem una cullerada de melmelada, al
damunt el formatge i els tomàquets, i per acabar, la fulla d’alfàbrega.
És tant fàcil!! Que val la pena provar-la de fer, així
o amb totes les variants que ens imaginem.
Ha de ser boníssima aquesta mermelada de tomacó!! I la recepta deliciosa! Petonets!
ResponEliminaAra falta la melmelada de tomaques grogs!
ResponEliminaHihihihiii! Aixo seria un no acabar mai!
Em sembla molt original i ja tinc ganes de tastar-la, sobretot per l'alfabrega!
Ostres una recepta i una melmelada excepcional! I això de la teula de pa anglès m'ho anoto!!!
ResponEliminaUna idea molt bona per una nova melmelada :o) I aquesta teula tota una tentació ara mateix...
ResponEliminaPetonets!!!
Palmira
OOOhh!!! Moltíssimes gràcies per compartir aquesta recepta!!!! Aquesta melmelada ha de ser.....mmmmm......
ResponEliminaPetons,
Olga
Una tapeta boníssima noies! :)
ResponEliminaUn plat encara estiuenc per acabar de passar aquestes calors, boníssim.
ResponEliminaPetons.
Aquesta teula no por senzilla deixa de ser un plat de primera... en primer lloc la teula ja es curiosa i sorprenent, i desprès els ingredients...mmmm
ResponEliminaM'encanta noies...molt bona recepta.
Petons!!!! (tinc ganes de veure-us aviat!!!!!!!)